Kieft kritisch op Berghuis: "Dat is een verschil van dag en nacht"

30 maart 2022, 23:37

Wim Kieft was na het 1-1 gelijkspel van het Nederlands elftal tegen Duitsland niet te spreken over Steven Berghuis. De analist vond dat de Ajacied door de mand viel wanneer hij echt onder druk kwam te staan. Dat was niet voor het eerst, zo merkte hij op.

In Vandaag Inside begon Kieft te zeggen dat hij ziet hoe bepaalde spelers het moeilijk krijgen, wanneer de weerstand hoog is. "Dan bedoel ik eigenlijk Berghuis. Dat zag je ook in de wedstrijden tegen Feyenoord en Benfica. Het is iets anders om de juiste beslissingen te nemen als je constant onder druk wordt gezet. Daar kwam hij niet goed uit. Als je Berghuis gaat vergelijken met Leroy Sané, dat is wel een verschil van dag en nacht."

"Dat vind ik een slechte vergelijking", haakte René van der Gijp direct in. "Sané is een wereldtopper man. Hij heeft bij City gespeeld, nu bij Bayern, en Real Madrid en Barcelona willen hem ook. Die willen Berghuis niet. Dat is inderdaad een wereld van verschil. Berghuis is gewoon een goede speler, maar geen Europese top en zelfs geen Europese subtop. Daar hangt hij een beetje tegenaan."

Ook Johan Derksen had kritiek op Berghuis. "Het is geen constant goede speler", vatte hij die kritiek samen. "In sommige wedstrijden speelt hij aardig, maar ook heel vaak zie je hem niet. Ik heb hem gisteren alleen maar ballen weg zien geven. Als coach zijn dat heel moeilijke jongens in je ploeg, want je lijdt voortdurend balverlies."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen