Real Madrid was voor Ancelotti 'helemaal rond' met andere coach

31 maart 2022, 14:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Carlo Ancelotti werd in de afgelopen zomer aangesteld als de nieuwe manager van Real Madrid, maar de oefenmeester was duidelijk niet de eerste keuze. Volgens Juventus-trainer Massimiliano Allegri (54) had hij namelijk een formeel akkoord met De Koninklijke om de opvolger te worden van Zinedine Zidane.

"Ik had de vorige zomer al getekend als de nieuwe manager van Real Madrid. Het was bevestigd en getekend", vertelde Allegri tegenover het Italiaanse medium GQItalia. "Maar toen kwam Juventus en nam contact met mij op… Dus belde ik 's ochtends Florentino Pérez op en zei hem tegen mij: 'het spijt me, ik kom toch niet'. Ik vertrek alsnog naar Juventus."

En een terugkeer in Turijn zag Allegri meer zitten. "Het was voor mij het juiste moment. Ik had eerder kunnen terugkeren, maar dat heb ik om persoonlijke redenen niet gedaan. Ik besloot terug te keren naar Juventus omdat ik een sterke band heb met de club en de eigenaren, maar ook om dichter bij mijn zoon te blijven. Hij woont samen met zijn moeder in Turijn", aldus Allegri, die eerder ook in beeld was bij Real Madrid. Destijds kwam het eveneens niet rond. 

Lees ook'Real houdt grote schoonmaak: acht spelers moeten vertrekken'

Hoewel Ancelotti - die momenteel overigens met een coronabesmetting kampt - werd uitgeschakeld in de Copa del Rey, kan de ervaren Italiaan terugkijken op een goed seizoen tot dusver. De Madrilenen staan negen punten voor op nummer twee Sevilla en bereikten bovendien de kwartfinale van de Champions League door Paris Saint-Germain uit te schakelen. Chelsea is de opponent in de komende ronde van het miljardenbal. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen