'FC Barcelona ziet Haaland-alternatief bij Arsenal rondlopen'

31 maart 2022, 16:17

FC Barcelona probeert om op de transfermarkt te stunten door Erling Haaland binnen te halen, maar de concurrentie is enorm en mogelijk kan ook het salaris en het tekengeld een probleem vormen. Daarom kijkt de club ondertussen naar andere kandidaten. Alexander Lacazette zou inmiddels worden gezien als perfect alternatief.

Dat meldt Diario Sport. De Franse aanvaller is in de zomer transfervrij op te pikken, als hij zijn contract bij Arsenal niet verlengd. De Gunners zouden graag met de aanvaller doorwillen, maar tot dusver hebben de onderhandelingen weinig tot niets opgeleverd. Het betekent dat de aanvaller, die in de zomer van 2017 voor meer dan vijftig miljoen euro werd gehaald, wellicht gratis de deur uitwandelt bij het Emirates Stadium.

Lacazette maakte dit seizoen zes doelpunten en was daarnaast acht keer de aangever bij een doelpunt in 29 wedstrijden. De voorgaande jaargang was hij zeventien keer trefzeker en gaf hij drie assists in 41 duels. Barça zou overtuigd zijn van de aanvaller, die in Camp Nou mogelijk weer samen gaat spelen met Pierre-Emerick Aubameyang. Hij maakte afgelopen winter al de overstap van Londen naar Barcelona.

In de aanval kan Xavi ook al beschikken over Ansu Fati, Ferran Torres en Memphis Depay. De gehuurde Luuk de Jong vertrekt in de zomer sowieso, terwijl het nog de vraag is of buitenspeler Ousmane Dembélé blijft. Hij heeft een aflopend contract, maar wil mogelijk toch nog blijven door de aanwezigheid van trainer Xavi.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen