ADO haalt door FIFA-uitzondering versterking voor Eredivisie-jacht

31 maart 2022, 17:10

ADO heeft geprofiteerd van een FIFA-uitzondering. Door de oorlog tussen Oekraïne en Rusland mogen spelers die daar actief zijn tijdelijk op zoek naar een nieuwe werkgever. De Hagenezen hebben door die regel tot aan het einde van het seizoen de beschikking over de Braziliaan Felipe Pires, die overkomt van SK Dnipro.

De 26-jarige buitenspeler heeft inmiddels behoorlijk wat avonturen achter zijn naam staan sinds hij in Europa speelt. In 2014 maakte hij de overstap van Red Bull Brasil naar RB Leipzig. Daar wist hij niet door te breken, wat het begin was van een nomadebestaan. Via Oostenrijk, Kroatië, Portugal en een terugkeer in zijn vaderland kwam hij uiteindelijk in Oekraïne terecht. Sinds het begin van dit jaar staat hij daar onder contract, maar nu laat hij de stilgelegde competitie al tijdelijk achter zich.

De ervaren Braziliaan gaat met ADO op jacht naar een plek in de Eredivisie. De ploeg staat momenteel zevende in de Keuken Kampioen Divisie. Directe promotie is onmogelijk, maar via de play-offs kan de ploeg nog wel een gooi doen naar een terugkeer op het hoogste niveau. De eerste periode van de competitie werd gewonnen, waardoor de ploeg sowieso mee mag doen aan het toetje van het seizoen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen