Ten Hag populair bij Manchester United-fans: "Ik was verbijsterd"

31 maart 2022, 20:33   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Gary Neville merkt dat Manchester United-supporters heel positief zijn over Erik ten Hag. De trainer van Ajax wordt de laatste maanden gelinkt aan de Engelse club en heeft inmiddels het eerste gesprek met de beleidsbepalers achter de rug. De oud-voetballer van de club zou de komst van de Nederlander ook toejuichen.

"Ik had laatst een poll op social media en ik was verbijsterd: 240.000 mensen stemden, waarbij 82 procent wilde dat Ten Hag kwam in plaats van Maurico Pochettino. Ik wist al wel dat hij favoriet zou zijn", vertelt de Engelsman bij Sky Sports. Hij heeft mogelijk ook een verklaring voor de populariteit: "Ik denk dat fans van United een nieuwe start en een nieuwe naam willen zien. Ze hopen op iets totaal anders, iets wat ze nog niet eerder hebben gehad."

Lees ook: McClaren houdt lofzang over Ten Hag: "Nog nooit zoiets gezien"

Ten Hag moet volgens de achterban dus de opvolger worden van Ralf Rangnick, die dit seizoen als interim-trainer afmaakt na het ontslag van Ole Gunnar Solskjær. United staat op dit moment zesde in de competitie, waar van de nieuwe trainer verwacht wordt dat hij de ploeg weer terugbrengt naar de nationale en internationale top. Neville heeft vertrouwen in Ten Hag, mocht hij de nieuwe oefenmeester worden op Old Trafford.

"Hij werkte bij Bayern München met Pep Guardiola. We weten wat voor impact hij heeft. Ten Hag heeft meerdere titels gewonnen in Nederland en zijn speelstijl is goed. Hij heeft meer ervaring dan de meeste mensen denken. Het is een grote stap om van Ajax naar United te gaan, maar Ten Hag heeft een goede staat van dienst. Hij heeft ook nergens littekens opgelopen", besluit de voormalig voetballer lovend.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen