Premier League akkoord: City haalt jeugdvriend van Zinchenko

31 maart 2022, 23:14

Manchester City heeft van de Premier League toestemming gekregen om Andrii Kravchuk mee te laten trainen. De Oekraïner stond onder contract in Rusland, maar besloot zijn verbintenis te verscheuren door de oorlog tussen beide landen. Nu krijgt hij de kans om in Manchester mee te trainen, waar zijn goede vriend Oleksandr Zinchenko onder contract staat. Ze speelden samen in de jeugdopleiding van Shakhtar Donetsk.

Kravchuk was op trainingskamp in Turkije met zijn club Torpedo Moskou toen de Russen zijn geboorteland binnenvielen. Hij hoefde geen moment na te denken en verscheurde zijn contract. "Ik voelde me heel ongemakkelijk. Ik speelde in een land dat mijn vaderland binnenviel. Vertrekken was voor mij de enige juiste beslissing. Mensen in Oekraïne zouden me niet begrijpen als ik daar zou blijven spelen", vertelt hij aan de BBC.

De club uit Manchester wilde hem de helpende hand bieden, maar moest eerst wachten op toestemming van de competitie. Burnley wilde eerder deze maand Victor Moses tijdelijk overnemen van Spartak Moskou, maar die club kreeg nul op het rekest. Dat City wel een akkoord heeft gekregen, komt door de rol die de 23-jarige voetballer krijgt bij de koploper van Engeland. Hij gaat namelijk alleen meetrainen bij de Onder-23.

Hij is 'heel erg dankbaar', al kan hij zijn gedachtes niet helemaal van de oorlog afhouden. Zijn broer Aleks vecht namelijk aan het front. "Ik vertel hem elke dag hoe trots ik op hem ben, omdat hij niet alleen ons gezin beschermt, maar het hele land en het Oekraïense volk. Bij elke bommelding ontvang in een bericht op mijn telefoon. Elke keer als ik dat zie, ben ik bezorgd. Je hebt telkens in je achterhoofd dat je familie op elk moment kan sterven."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen