Ronaldinho springt in de bres voor Messi en noemt WK-favoriet

1 april 2022, 09:46   Bijgewerkt: 1 april 2022, 09:59

Ronaldinho heeft het in een groot interview met het Franse RMC Sport opgenomen voor Lionel Messi. Zijn oud-ploeggenoot verruilde FC Barcelona vorig jaar voor Paris Saint-Germain, maar slaagde er vooralsnog niet in om zijn kunsten uit zijn Spaanse tijdperk te tonen. Ronaldinho verwacht dat het een kwestie van tijd is voordat Messi weer op zijn best is.

De Braziliaanse oud-middenvelder, die samen met Messi bij Barça speelde, vindt de kritiek op Messi onterecht. "We moeten hem meer tijd geven. Het moet op natuurlijke wijze ontstaan. Ik heb het ook lastig gehad in mijn eerste periode als speler van Paris Saint-Germain. Dat zal voor Messi niet anders zijn, hij heeft hiervoor jarenlang in Barcelona gewoond."

"Dit is de eerste keer in lange tijd dat hij aan een andere omgeving moet wennen", vervolgt Ronaldinho. "Het is normaal dat het langer duurt dan normaal." De 34-jarige Argentijn staat dit seizoen in de Ligue 1 pas op twee goals in achttien optredens. Wel bereidde hij liefst elf treffers voor. In de Champions League kwam hij tot vijf treffers in zeven duels.

In gesprek met de Franse zender kreeg Ronaldinho eveneens vragen over het WK in Qatar van eind dit jaar. Zijn land Brazilië is momenteel de nummer één van de wereld, maar won de hoofdprijs voor het laatst in 2002. "Brazilië is nu erg sterk en maakt een goede kans om het WK te winnen", denkt Ronaldinho. "Makkelijk zal het alleen niet worden."

Lees ook: 'PSG wil koerswijziging en denkt aan vertrek van Messi en Neymar'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen