Puzzelen voor Ajax: 'vraagteken achter betrouwbaar blok'

1 april 2022, 10:40

Het is hoogst onzeker of Ajax komend weekend tegen FC Groningen kan beschikken over het vaste verdedigingsblok. Bij de Amsterdammers heerst twijfel over het kunnen meespelen van centrumverdedigers Jurriën Timber en Lisandro Martínez. Ook rechts in de voorhoede moet coach Erik ten Hag nadenken over wie hij een basisplaats gunt.

Martínez kampt volgens Ajax Showtime met een blessure aan zijn hamstring, die hij overhield aan de ontmoeting met Feyenoord. Daardoor moest hij afgelopen week de interlandverplichtingen met de nationale ploeg van Argentinië aan zich voorbij laten gaan. Mogelijk kan Ajax ook Jurriën Timber niet inzetten. Hij reisde afgelopen week nog geblesseerd af naar het Nederlands elftal, waar hij na een paar dagen al werd weggestuurd.

Ook op de plek van Antony moet Ten Hag aan een vervanger denken. De buitenspeler kreeg twee weken geleden rood tegen Feyenoord vanwege tijdrekken en het simuleren van een blessure. De kans is groot dat Steven Berghuis naar rechtsbuiten verhuist, wat op het middenveld plek maakt voor Davy Klaassen. In het centrum zal Ten Hag waarschijnlijk kiezen voor het duo Perr Schuurs-Daley Blind, waardoor Nicolás Tagliafico op een basisplek mag hopen.

Ajax neemt het dit weekend op tegen FC Groningen. De Amsterdammers verdedigen een voorsprong van twee punten ten opzichte van naaste achtervolger PSV.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen