Waarom Oranje beter Brazilië of Frankrijk kan loten dan Portugal

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 april 2022 – Het Nederlands elftal hoort vrijdagavond aan welke drie landen het wordt gekoppeld in de groepsfase van het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal zit in pot 2, waardoor de kans levensgroot is op het treffen van een topland. Organisator Qatar is de meest gunstige opponent, maar Oranje zal vooral hopen dat het de Portugezen ontloopt.

Waarom Oranje beter Brazilië of Frankrijk kan loten dan Portugal

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Van de huidige FIFA-wereldranking is Portugal op Qatar na het laagst geklasseerde land. Brazilië, België, Frankrijk, Argentinië, Engeland en Spanje vormen in de genoemde volgorde de top zeven van de ranglijst. Portugal bezet slechts de achtste plaats en mag van geluk spreken dat het tot pot 1 behoort: dat heeft het te danken aan het debacle van Italië in de WK-kwalificatie.

Op papier is Portugal na Qatar dus de meest gunstige opponent voor het Nederlands elftal. De historie heeft echter uitgewezen dat dit allesbehalve het geval is. Nederland en Portugal troffen elkaar in het verleden veertien keer. Oranje won slechts twee van die ontmoetingen en stapte vier keer met een gelijkspel van het veld. Het pijnlijke winstpercentage bedraagt dan ook slechts 14,2 procent.

Lees ook: Dit zijn de potentiële tegenstanders van Oranje bij de WK-loting

Tegen nummer één van de wereld Brazilië ligt dat aantal bijvoorbeeld een stuk hoger. Oranje won ruim dertig procent van de duels met de Zuid-Amerikanen, iets minder dan tegen Frankrijk (39,3 procent). Tegen de Belgen presteert Oranje het best: van de 127 ontmoetingen werden er 55 gewonnen.

De loting zal vrijdagavond rond 18.00 uur worden verricht in Qatar.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd