Alderweireld hoopt met België Nederland te vermijden op het WK

1 april 2022, 15:35

Niet alleen in Nederland wordt vandaag reikhalzend uitgekeken naar de loting voor het WK van komend najaar. Zo blikte Toby Alderweireld namens België alvast vooruit op alle mogelijke scenario's. Eén daarvan is een ontmoeting met Oranje, al hoopt de oud-Ajacied zelf dat dat niet zal gebeuren.

"Het is een cliché, maar op het WK is het sowieso lastig. Het zijn allemaal goede landen", begon Alderweireld in gesprek met Het Laatste Nieuws, gevraagd naar zijn voorkeuren. "Persoonlijk wil ik vooral een ander land treffen dan waar we de afgelopen jaren tegen hebben gespeeld. Binnenkort spelen we in de Nations League tegen Nederland, dus die zou ik wel willen vermijden."

Toch is dat wel mogelijk, omdat België in pot 1 zit. Oranje is vermoedelijk een van de sterkste ploegen in pot 2, samen met Duitsland. "In pot 2 zitten allemaal sterke tegenstanders, maar als je kan kiezen wil je Duitsland wel vermijden. Aan de andere kant, misschien wil je je ook juist wel meteen meten met de besten. We zullen zien. Als je een haalbare kaart wil, moet je niet Duitsland loten."

Wie dan wel? "Lastig. Je zou zeggen Zwitserland, maar die hebben het op het EK hartstikke goed gedaan (schakelde favoriet Frankrijk uit en verloor in de kwartfinale nipt van Spanje, red.). Ook tegen ons doen ze het altijd heel goed. Nogmaals: ik ga voor een land waar we nog weinig tegen gespeeld hebben."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen