Ihattaren bij Jong Ajax: "Doet me wel iets hoe hij afgegleden is"

2 april 2022, 09:22

Na 342 dagen was Mohamed Ihattaren vrijdagavond weer te bewonderen op de Nederlandse velden. Deed hij dat vorig seizoen nog in de Eredivisie bij PSV, nu moest hij bij Jong Ajax genoegen nemen met een invalbeurt in de Keuken Kampioen Divisie. Kevin Hofland trainde het talent in de jeugdopleiding van de Eindhovenaren en vindt het jammer dat de carrière na een pikstart zo moeizaam verloopt.

"Het doet me wel iets hoe hij afgegleden is. Dit zijn de types waar ik echt uitdaging in zie en waarvan ik voor tachtig procent zeker weet dat ik ze weer op het pad ga krijgen", vertelt de huidige trainer van Willem II in gesprek met De Telegraaf. "Ik hoop dat dat nu bij Ajax gaat lukken. Ik denk dat Ten Hag daar een goede in is. Mo was in de jeugd van PSV zo verschrikkelijk goed. Hij werd altijd eerder doorgeschoven en blonk ook in het hogere elftal weer uit."

Lees ook: Heitinga tempert Ihattaren-euforie: "Nog hele lange weg te gaan"

Hij haalde het eerste elftal, leek de nieuwe parel van het Nederlandse voetbal te worden, maar uiteindelijk stokte zijn ontwikkeling. Mede door het overlijden van zijn vader en de moeizame band met Roger Schmidt. Afgelopen zomer vertrok hij naar Italië, maar dat werd geen succes. Inmiddels mag hij zich dus speler van Ajax noemen, dat hem voor anderhalf jaar huurt van Juventus met een koopoptie. "Voetbal op dit niveau is natuurlijk wel keihard. Je kunt niet iemand non-stop zijn handje vasthouden. Op een gegeven moment zal hij het toch echt zelf moet laten zien", stelt Hofland.

Daar heeft de oefenmeester overigens wel vertrouwen in. "Ik heb 'm ook gehad, toen hij vanuit een hoger elftal werd teruggezet. Mo heeft superveel talent en ik moet zeggen, dat hij ook echt de mentaliteit heeft om gas te kunnen geven", besluit Hofland positief.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen