Flekken kan Bayern niet tegenhouden en zet CL-plek op het spel

2 april 2022, 17:28

Bayern München heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in de strijd om de Duitse landstitel. De koploper won op bezoek bij het Freiburg van Oranje-doelman Mark Flekken met liefst 1-4. Voor Freiburg kan dat een dure nederlaag zijn in de strijd om een ticket voor de Champions League.

Freiburg - Bayern München 1-4

In het Europa-Park Stadion maakten Freiburg en Bayern er pas na de rust een spektakel van. De bezoekers moesten diep gaan om Flekken te verschalken en dat lukte eindelijk na een klein uur spelen. Leon Goretzka verzorgde op aangeven van Joshua Kimmich de 0-1, maar lang kon Bayern niet van die voorsprong genieten. Nils Petersen was vijf minuten later alweer goed voor de gelijkmaker. In de laatste twintig minuten sloegen de gasten alsnog toe. Serge Gnabry, Kingsley Coman en Marcel Sabitzer lieten Flekken kansloos en zo werd het 1-4 in Freiburg.

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 2-1

De problemen voor degradatiekandidaat Hertha worden steeds groter. Zonder Jurgen Ekkelenkamp werd met 2-1 verloren van de Nederlandse enclave van Bayer Leverkusen. Alleen Mitchel Bakker had overigens een basisplaats bij de gastheer. Daley Sinkgraven (bank), Jeremie Frimpong en Timothy Fosu-Mensah (blessure) ontbraken. Leverkusen kwam dankzij Lucas Alario en Karim Bellarabi al snel op een 2-0 voorsprong. Hertha maakte er via Vladimír Darida voor de rust nog 2-1 van. In de tweede helft werd er echter niet meer gescoord in de BayArena.

Eintracht Frankfurt - Greuther Fürth 0-0

Nick Viergever en Jetro Willems lijken met hun Greuther Fürth bezig te zijn aan de laatste weken in de Bundesliga. De promovendus van afgelopen zomer pakte nog wel een puntje op bezoek bij Eintracht Frankfurt, maar lijfsbehoud blijft een hels karwei voor de club. Het verschil met de veilige vijftiende plaats bedraagt liefst tien punten. Ook tegen de hekkensluiter had Eintracht de inbreng van Sam Lammers overigens niet nodig. De ex-spits van onder meer PSV en sc Heerenveen bleef negentig minuten op de reservebank.