Berghuis valt tegen: "Het is nog niet de Berghuis van Feyenoord"

2 april 2022, 19:00

Ajax had het zaterdagmiddag vrij lastig met FC Groningen, maar won uiteindelijk wel met 1-3. Steven Berghuis keerde door de schorsing van Antony terug op zijn vertrouwde positie op rechtsbuiten, maar had het toch moeilijk tegen Groningen. Ondanks dat hij verantwoordelijk was voor de derde treffer, had ESPN-analist Marciano Vink veel kritiek op hem.

Berghuis speelde geen grootse wedstrijd, maar Vink denkt wel dat rechtsbuiten een betere positie voor hem is dan aanvallende middenvelder. "In het concept zoals Ajax speelt, is het een hele drukke ruimte. Daar loopt Haller rond, daar loopt Gravenberch rond en Berghuis. Dat ligt hem misschien net niet. Hij opent weleens een bal dat het hele stadion 'ohh' roept, maar echt dat dwingende dat mis ik. Dat mag hij echt gaan uitstralen."

Zo speelt Berghuis de laatste maanden vooral heel wisselvallig en dat liet hij ook zien tijdens de interlandperiode. "Bij het Nederlands elftal tegen Denemarkten was het hartstikke goed, maar tegen Duitsland was het weer matig tot slecht. In het begin had hij nu nog wel zijn aandeel, maar hij zakte samen met heel Ajax weg." Door de kijker werd Berghuis wel uitgeroepen tot Man of the Match, maar dat was niet op zijn plek volgens Vink.

Lees ook: Kieft kritisch op Berghuis: "Dat is een verschil van dag en nacht"

"Hij had nog wel eerder kunnen scoren. Dat was een beetje dat ongelukkige dat hij tegen Feyenoord ook had. Dan denk je: dit is niet de Berghuis die vorig seizoen bij Feyenoord vol bravoure van twintig meter schoot. Dat interesseerde hem niets. Je ziet dat hij nog niet helemaal dat gevoel heeft dat hij altijd had. Het is allemaal net niet. Hij heeft ook hele goede wedstrijden gevoetbald, maar er is iets waardoor hij nog niet laat zien wat hij bij Feyenoord liet zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen