Buijs noemt Nijhuis een voorbeeld: "Het is echt een verademing"

2 april 2022, 19:29

FC Groningen bood in de thuiswedstrijd tegen Ajax knap partij in de eerste helft en leek lang met een voorsprong de rust in te gaan. Toch kreeg het in de blessuretijd van de eerste helft nog twee doelpunten tegen, mede door een penalty. Trainer Danny Buijs had dit seizoen al vaak commentaar op de leiding, maar opmerkelijk genoeg was hij nu zeer complimenteus over de scheidsrechter.

Voor de camera van ESPN vertelt hij dat hij de penalty voor de handsbal wel begreep. "Ik wist de exacte regel niet. Hij had al voor de rust gefloten, dus ik dacht dat het klaar was. Dan wil je snel naar binnen, want je kreeg natuurlijk al die tik met de 1-1. Je hoopt dan dat het in jouw voordeel uitpakt, maar dat was niet zo."

Buijs was vooral heel positief over het optreden van Bas Nijhuis. "Ik moet wel echt zeggen, los van het feit dat ik het een hele goede scheidsrechter vind en dat hij vandaag weer prima floot, dat aan Bas Nijhuis heel veel mensen een voorbeeld kunnen nemen. Hoe die man met de spelers en met ons omgaat… Dat is echt een verademing. Hoe hij met ons omgaat, zorgt ervoor dat wij heel veel respect voor hem hebben."

Zie ook: Ajax krijgt in de rust nog een penalty voor deze handsbal

Hoewel Buijs zijn ploeg aardig vond spelen, baalt hij wel van de defensieve problemen. "De eerste goal geven we zelf gewoon weg. Dat is echt heel slecht verdedigd, dat mag echt niet op dit niveau. Het is gewoon uit een ingooi en hij kan zomaar wegdraaien. Ik heb wel echt genoten van Björn. Hij is net negentien jaar en speelt echt goed. Alleen de tweede tegengoal was wel echt een leermomentje voor hem. Hij moet die bal verlengen, maar kopt hem zo terug de drukte in. Daar kwam die handsbal uit."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen