Schmidt baalt van knotsgek gelijkspel: "Twee punten verloren"

2 april 2022, 22:35

Roger Schmidt zag zijn PSV een 3-0 achterstand wegpoetsen op bezoek bij FC Twente. Toch was de Duitser na afloop niet blij met het puntje in Enschede. Schmidt weet namelijk als geen ander dat ieder puntenverlies cruciaal kan zijn in de strijd om de landstitel.

"Dit was een bijzondere wedstrijd", aldus Schmidt bij ESPN. "Wij begonnen niet goed, terwijl Twente op een veel hoger niveau was dan wij. Ze forceerden onze fouten en hebben drie keer gescoord. Dat maakte het voor ons erg lastig, maar na de rust hebben we het veel beter gedaan. In de tweede helft was alles nog mogelijk. We zullen moeten accepteren dat het een gelijkspel is geworden."

Schmidt weet dat zijn ploeg dit seizoen door de vele wedstrijd flink moet leveren. "Ik wil niet naar excuses zoeken, maar dit was onze 49e wedstrijd van het seizoen. Onze plannen waren duidelijk, al bleken we niet klaar voor deze wedstrijd. We zijn geen machines en dat zullen we moeten accepteren. Mijn spelers hebben een geweldige instelling. Wat ze dit seizoen al hebben laten zien, is in mijn ogen fantastisch."

Toch loopt Ajax, dat met 1-3 won op bezoek bij FC Groningen, twee punten uit op PSV. Het verschil tussen de titelkandidaten is vier punten. "In onze situatie moet je ook vandaag zeggen dat we twee punten hebben verloren. We proberen alles te winnen en wisten na de wedstrijd tegen AZ dat we dat ook moeten. Nu is het aan ons om ons zo goed mogelijk voor te gaan bereiden op de wedstrijd tegen Leicester City."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen