Nijhuis legt de Ajax-penalty na het rustsignaal uit

3 april 2022, 12:47

Bas Nijhuis gaf Ajax zaterdagmiddag een strafschop op slag van rust. Of eigenlijk: al nadat hij voor het pauzesignaal had gefloten. Dat zorgde voor behoorlijk wat ophef bij opponent FC Groningen, maar de leidsman handelde naar eigen zeggen wel degelijk binnen de regels en gaf na zijn beslissing ook duidelijk tekst en uitleg.

"Ik fluit af en op dat moment komt de VAR meteen op de lijn. 'Houd de spelers op het veld, ik moet een situatie checken'. Op dat moment kwamen alle Ajax-spelers al op ons af, dan voel je wel dat er iets aan de hand is", aldus Nijhuis tegenover ESPN. Vervolgens kreeg de arbiter te horen dat hij moest gaan kijken en constateerde hij de handsbal, die hij vanuit zijn hoek op het veld niet kon zien: een voor hem duidelijke strafschop.

Daarop kwamen alle FC Groningers zich melden bij Nijhuis. "Ik snap de emotie, want ze gaan opeens met een 1-2 achterstand de rust in en ik moet uitleggen hoe het werkt. Ik heb afgefloten voor de rust, maar dit kan volgens de regels. Ik snap de frustratie heel goed, maar ik heb de beelden gezien en dit zijn de regels. Daar kan ik niets aan veranderen", zei Nijhuis, die in de pauze nog wel even contact zocht met trainers Danny Buijs.

Lees ookBuijs noemt Nijhuis een voorbeeld: "Het is echt een verademing"

"Danny zei ook: 'de handsbal is terecht, maar je had toch al afgefloten?' Ik heb het uitgelegd, dan krijg je iets meer begrip. Dat werkt beter dan dat je elkaar niet opzoekt", dacht Nijhuis, die complimenten kreeg van de coach van de thuisclub. "Vanaf waar ik stond, zag ik alleen de speler staan en niet de arm. Hier is de VAR voor bedoeld en waarvoor hij op de lijn moet komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen