Letsch boos na volgende tegenslag Vitesse: "Ergert mij enorm"

3 april 2022, 11:26   Bijgewerkt: 3 april 2022, 11:31

Vitesse zit in de hoek waar de klappen vallen. Begonnen de Arnhemmers dit kalenderjaar nog uitstekend met een zege op Feyenoord, volgden daarna acht nederlagen en werd er in Nederland nog slechts eenmaal gewonnen. Tegen AZ (3-1 verlies) werd de slechte reeks zaterdagavond doorgetrokken en dat frustreert coach Thomas Letsch enorm.

"Ik ben boos. Dit was een wedstrijd die we niet hoefden te verliezen. Nee, een wedstrijd die we niet mochten verliezen. Maar dat gebeurt toch", baalde de oefenmeester tegenover De Gelderlander na de nederlaag. "Voetbalwedstrijden worden beslist op details. Op sleutelmomenten. En op die momenten gaven wij niet thuis. Dat ergert mij enorm."

In de statistieken qua doelpogingen deed Vitesse het bijvoorbeeld beter dan AZ. "Als AZ ons van het veld had geblazen, dan had ik dit geaccepteerd. Maar dat is niet het geval. Het gaat er in voetbal om het doel te verdedigen en doelpunten te maken. Het is niet genoeg controle te hebben. Je moet een tegenstander pijn doen", vond Letsch, die met zijn elftal een enorm verval doormaakt in 2022.

Lees ookMourinho overtuigd: "Kende Letsch niet

"Ik mis de overtuiging bij het team. De overtuiging om op die cruciale momenten alles te geven. Ik mis scherpte. Ik ben niet boos op de spelers, dat ze inzet ontberen. Ik wijs ook niet op een individu. Maar het gaat wel om die sleutelmomenten. We geven de goals te makkelijk weg. En voorin moet je zaken afdwingen", vervolgde Letsch, die erkende dat er op het duel met SC Cambuur nu veel druk zal liggen. .

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen