'Kut keeper-fragment' veranderde leven Meijers voorgoed

3 april 2022, 12:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het leven van voormalig Achilles 29-trainer Eric Meijers is veranderd na de documentaire over die club. Vooral het inmiddels bekende 'kut keeper-fragment', waarin hij zijn keeper Robbert te Loeke volledig afbrandt, had veel impact. Ook nam hij een journalist van De Gelderlander onder vuur, wat opgenomen was in de trailer van de docu en dus doro heel Nederland ging.

Toen Meijers de beelden voor het eerst zag, wilde hij de beelden van het internet halen, omdat hij zich schaamde voor de video. Dat bleek onmogelijk, de trailer ging viral en al snel regende het telefoontjes in huize Meijers. "Mijn moeder van 82 aan de lijn. Ze vond het verschrikkelijk", vertelt Meijers tegenover Voetbal International. Ook de zaakwaarnemer van Te Loeke hing al snel aan de lijn.

Wat Meijers ook probeerde in zijn uitleg, hij kreeg de beelden niet in de juist context geplaatst. "Ik wist dat alles nooit meer zou worden wat het was", zei de oefenmeester, die met Achilles '29 eerder heel veel successen boekte, maar de stap naar het betaalde voetbal bleek te groot. En dat kwam naar voren in de documentaire, met enkele emotionele uitschieters.

Lees ook: Pikant: 'Kut keeper-trainer' Meijers botste met de keeperstrainer

"Ik heb een trend gezet. Op dat moment heb ik me dat natuurlijk totaal niet gerealiseerd. Ik was kwaad, gefrustreerd, besefte helemaal niet meer dat ik gefilmd werd. Sindsdien ben ik, ongelogen, door wel veertig trainers aangesproken. "Eric, wat jij riep, roepen we toch allemaal weleens?" Is ook zo. Alleen dragen zij geen microfoontje", aldus de oefenmeester.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen