Enerverend weekend in België: Zirkzee scoort, Overmars bejubeld

3 april 2022, 20:37

De reguliere competitie in België nadert haar einde. Nog één speeldag te gaan en dan strijden vier ploegen in de Champions' play-offs om de landstitel. De kans is groot dat Anderlecht een van die ploegen is. De ploeg uit Brussel boekte zondagavond een ruime overwinning op Charleroi, onder meer dankzij een doelpunt van Joshua Zirkzee.

De Nederland maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap van Bayern München naar Anderlecht. Een keuze die uitstekende heeft uitgepakt, want Zirkzee was in 38 officiële wedstrijden al vijftien keer trefzeker. Zondagavond prikte hij zijn zestiende binnen. Het was de 2-0 in het thuisduel met Charleroi, dat geen enkel moment aanspraak maakte op een goed resultaat. Anderlecht bleek veel te sterk en won uiteindelijk met 4-0.

Daarmee doet de ploeg van Vincent Kompany uitstekende zaken in de strijd om een ticket voor de Champions' play-offs. Ze staat nu op de vierde plek, die na 34 speelronden recht geeft op deelname aan de kampioenspoule. Maar de voorsprong op nummer vijf KAA Gent bedraagt slechts twee punten, waardoor het er op de laatste speeldag van de reguliere speeldag nog serieus om gaat spannen. Union en Club Brugge zijn al zeker van deelname, terwijl Antwerp FC een startbewijs met één hand vast heeft. 

Overmars

De Antwerpenaren boekten zaterdagavond een hele moeizame zege op OH Leuven. Na afloop ging het echter vooral over Marc Overmars. De voormalig technisch directeur van Ajax schitterende weliswaar in afwezigheid, maar was desondanks onderwerp van gesprek. Niet alleen na afloop, maar ook tijdens de wedstrijd. Zo had de achterban van Antwerp FC een opgeblazen penis meegenomen en zongen ze 'Marc stuur me je foto, doe er ook een dickpick bij'.

Bekijk ook: Antwerp-fans pesten Overmars met opblaaspenis en liedje

Antwerp FC kreeg veel kritiek naar aanleiding van Overmars zijn komst. Meerdere sponsoren deden zelfs afstand van de Great Old. Maar onder de supporters heerst er ook blijdschap over de aanwezigheid van de Nederlander. Zo spreken twee supporters tegen De Telegraaf van 'de beste transfer uit de geschiedenis van de club'. ''Natuurlijk heeft hij bij Ajax fout gehandeld. Maar als wij hem niet hadden gepakt, dan had een andere club dat wel gedaan'', klinkt het.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen