Bizarre penaltyminuten beslissen Derby d'Italia in voordeel Inter

3 april 2022, 22:58   Bijgewerkt: 3 april 2022, 23:19

Internazionale heeft de topper tegen Juventus met 0-1 gewonnen. De thuisploeg had met afstand de meeste kansen, maar één opmerkelijk en chaotisch penaltymoment bezorgde de ploeg van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij uiteindelijk de zege. Daarmee blijft Inter in de race om de landstitel te prolongeren.

Beide ploegen moesten vandaag winnen om de Scudetto in zicht te houden, al was dat voor Inter sowieso aanzienlijk realistischer dan voor Juventus. Terwijl Matthijs de Ligt bij de thuisploeg in de basis stond, gold dat in het centrum van de bezoekers niet voor Stefan de Vrij. De verdediger was terug van zijn blessure, maar zat nog wel op de bank. Denzel Dumfries stond wel aan de aftrap en speelde een hoofdrol bij de enige treffer.

Het was namelijk Dumfries die tegen het einde van de eerste helft werd gevloerd in de zestien van Juventus. Het leverde Inter een strafschop op, die Hakan Calhanoglu in eerste instantie niet benutte. De rebound viel wel binnen, maar werd al snel gevolgd door een nieuw fluitsignaal van de scheidsrechter. Hij wilde Juventus een vrije trap toekennen, maar werd op zijn beurt weer teruggefloten door de VAR. Verdedigers zouden te vroeg hebben ingelopen. De strafschop moest over en werd nu wél benut: Calhanoglu maakte de 0-1.

Nog meer dan de eerste helft was Juventus de bovenliggende partij in de tweede helft, maar de gelijkmaker zou niet meer vallen. Het bleef 0-1, waarmee Inter dus in de race blijft voor de titel. Het heeft drie punten minder dan Napoli (dat een wedstrijd meer gespeeld heeft) en AC Milan, dat in verliespunten bovenaan staan. Juventus volgt op plek vier, met vier punten minder en een wedstrijd meer gespeeld dan Inter.

Zie ook: Enorme chaos bij door Dumfries versierde penalty in Derby d'Italia