"Bij Haller weet je één ding zeker: hij speelt naar de verkeerde kleur"

4 april 2022, 11:05

Ajax had zaterdagmiddag veel moeite met FC Groningen, maar won desalniettemin met 1-3. Tot aan de twee treffers in de blessuretijd van de eerste helft, lukte het Ajax niet om een keer op doel te schieten. Aan tafel bij Studio Voetbal was Theo Janssen dan ook kritisch op zijn oude ploeg en in het bijzonder op centrumspits Sébastien Haller.

Hoewel Haller dit seizoen de topscorer van de Eredivisie is met twintig goals en er ook nog eens elf maakte in de Champions League, vraagt Janssen zich af op hij de ideale spits is voor Ajax. "Het is een beetje lullig om iedere keer weer over Haller te beginnen, maar je kan er niet omheen als je hem ziet voetballen. Ajax wil combineren, dan komt Haller aan de bal en dan weet je één ding zeker: als hij niet op doel kan schieten, dan speelt hij hem naar de verkeerde kleur."

Hij moet gewoon een bal laten vallen, maar loopt hem over de zijlijn. Dat gebeurde constant. Bij een lange bal gaat hij niet eens een kopduel aan. Haller in de zestien is een goede spits, hij maakt goals, maar buiten de zestien heb je gewoon een man minder. Hij doet dan niet mee." Haller was onderdeel van het probleem, maar Janssen vond heel Ajax zeer beroerd spelen.

Lees ookIvoorkust-bondscoach ziet in Inter perfecte stap voor Haller

"Ajax was heel slecht. Groningen speelde prima en wat zij heel goed deden is het hoge druk zetten op Ajax. Wat ik ook heel goed vond, was dat ze steeds met vier man op het middenveld speelden tegen drie man van Ajax. De centrale verdedigers konden niet doordekken, doordat zij ook één-op-één stonden achterin. Ze speelden heel goed voetbal en eigenlijk heeft Ajax gewoon geluk gehad."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen