Speculaties over Salah houden aan, maar 'Barça geen optie'

4 april 2022, 18:15

Waar ligt de toekomst van Mohamed Salah? De Egyptische aanvaller staat momenteel nog onder contract bij Liverpool, maar dat loopt volgend jaar af. Omdat er vooralsnog weinig beweging zit in de onderhandelingen met Liverpool, wordt er in de wandelgangen uitgebreid gespeculeerd over de nieuwe club van Salah. Ook FC Barcelona werd genoemd.

Terwijl FC Barcelona in eigen land weer durft te dromen van de landstitel en zich voorbereidt op het heenduel met Eintracht Frankfurt in de kwartfinale van de Europa League, is de club ook op de achtergrond druk bezig. De Catalanen willen dolgraag doorpakken en zich volgend seizoen in de Champions League weer meten met de Europese top. Daarvoor willen ze komende zomer een nieuwe aanvaller aantrekken. Het liefst eentje van wereldklasse. Verschillende namen passeerden al de revue, waaronder Erling Haaland, Robert Lewandowski en dus die van Salah.

Lees ook: 'Lewandowski wil dolgraag naar Barcelona; Dest als ruilmiddel'

FC Barcelona ziet in de Egyptenaar een goedkoper alternatief voor Haaland. Salah is bij Liverpool immers in het bezit van een contract tot medio 2023. Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat de aanvaller van plan is om daar op korte termijn verandering in te brengen. ''De betrokken partijen zijn in gesprek en dat is het enige wat ik op dit moment weet'', zei Liverpool-trainer Jürgen Klopp maandagmiddag op zijn persconferentie in de aanloop naar het heenduel met Benfica in de kwartfinale van de Champions League.

Het zal voorlopig dus nog niet gedaan zijn met de speculaties over Salah zijn toekomst. Maar de kans dat hij volgend seizoen het shirt van FC Barcelona draagt, is erg klein. Volgens transfergoeroe Fabrizio Romano is een transfer naar FC Barcelona namelijk nooit een optie geweest voor Salah. Als we Romano moeten geloven, en hij heeft het vaker wel dan niet bij het juiste eind, is de Egyptenaar in ieder geval niet van plan om Liverpool te verlaten voor een Spaans avontuur.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen