Titelstrijd in Italië blijft onverminderd spannend na misstap Milan

4 april 2022, 22:45

AC Milan is er maandagavond niet in geslaagd om de voorsprong op Napoli en Inter weer uit te breiden naar respectievelijk drie en zes punten. De koploper van de Serie A kwam op eigen veld tegen Bologna niet verder dan een 0-0 gelijkspel.

Waar Napoli zondag met 1-3 wist te winnen bij Atalanta Bergamo, deelde Inter Juventus een flinke tik uit. AC Milan wist door de overwinningen van Napoli en Inter wat haar te doen stond, namelijk winnen van Bologna. De Milanezen begonnen met veel zelfvertrouwen aan het thuisduel met de nummer twaalf van de Serie A, want de voorgaande drie competitiewedstrijden resulteerden allemaal in een overwinning. Maar tegen het Bologna van Mitchell Dijks wilde het dus niet vlotten voor de koploper.

De eerste goede kans van de wedstrijd was zelfs voor de bezoekers. Uitgerekend Dijks kreeg na een heerlijke chip van een ploeggenoot de uitgelezen kans om al heel vroeg de score te openen, maar de oud-speler van onder meer Ajax en SC Heerenveen liet die liggen. Dichter bij een treffer kwamen de bezoekers in het vervolg eigenlijk niet meer. Het was vooral de thuisploeg die aanspraak maakte op de openingstreffer. Met name Olivier Giroud kwam een aantal keer in de positie om de ban te breken, maar hij stuitte telkens op de uitblinkende doelman Lukasz Skorupski.

De openingstreffer liet maar op zich wachten en na zeventig minuten besloot AC Milan-trainer Stefano Poli om toch maar Zlatan Ibrahimovic binnen de lijnen te brengen. Hoewel Ibrahimovic op 9 januari voor het laatst trefzeker was in de competitie, vestigde het thuispubliek zijn hoop op de Zweedse spits. Maar ook met hem binnen de lijnen kwam AC Milan niet tot scoren. Bologna hield stand en trok de 0-0 over de streep. Een teleurstellende avond dus voor de koploper van Italië. Haar voorsprong op Napoli en Inter bedraagt nu respectievelijk één en vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen