Stand, programma en vorm: wie promoveren er naar de Eredivisie?

5 april 2022, 10:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de top van de Keuken Kampioen Divisie is het momenteel enorm spannend. Vier clubs lijken nog volop mee te doen in de strijd om directe promotie, aangezien FC Volendam geen van de laatste zes wedstrijden wist te winnen. FCUpdate.nl zet de stand en het programma van de belangrijkste promotiekandidaten op een rijtje en bekijkt de huidige vorm van de clubs.

1. FC Emmen | 71-33

FC Emmen is de trotse koploper van de Eerste Divisie. De formatie van Dick Lukkien draait een uitstekend seizoen en lijkt af te stevenen op directe promotie. Aangezien de eerste twee ploegen promoveren, en FC Emmen negen punten voorstaat op de nummer drie, zal de champagne al koud zijn gezet in Drenthe. Wel moeten de rood-witten het snel beslissen, aangezien ze in de laatste drie wedstrijden nog lastige opponenten treffen.

Resterend programma:

FC Emmen – Jong AZ (8 april)

FC Dordrecht – FC Emmen (15 april)

FC Emmen – Roda JC (22 april)

FC Eindhoven – FC Emmen (29 april)

FC Emmen – ADO Den Haag (6 mei)

2. FC Volendam | 65-33

De alarmbellen zijn afgegaan in FC Volendam. De nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie boekte in de laatste zes wedstrijden geen enkele overwinning. Ook maandagavond op bezoek bij Jong PSV (2-2) verloor de equipe van Wim Jonk weer kostbare punten. De voorsprong op achtervolger Excelsior is daardoor nog maar slechts drie punten, waardoor de Volendammers de komende weken écht aan de bak moeten. Aankomende vrijdag wacht direct weer een zware dobber. Dan komt het De Graafschap van interim-trainer Jan Vreman op bezoek

Resterend programma:

FC Volendam – De Graafschap (8 april)

FC Volendam – Jong Ajax (16 april)

FC Den Bosch – FC Volendam (22 april)

FC Dordrecht – FC Volendam (29 april)

FC Volendam – FC Eindhoven (6 mei)

3. Excelsior | 62-33

De zeer matige resultaten van Volendam geven Excelsior juist ontzettend veel hoop. De Rotterdammers hadden al gelijk kunnen staan met de nummer twee van de Keuken Kampioen Divisie, maar gingen vorige week keihard onderuit tegen Almere City FC (3-0). Desondanks is de ploeg van Marinus Dijkhuizen prima in vorm de laatste weken en wacht voor de Kralingers ook niet een heel lastig programma. Keert Excelsior na de degradatie in 2019 weer terug op het hoogste niveau van Nederland?

Resterend programma:

Excelsior – Telstar (8 april)

MVV Maastricht – Excelsior (15 april)

Excelsior – Jong AZ (22 april)

VVV Venlo – Excelsior (29 april)

Excelsior – NAC Breda (6 mei)

4. FC Eindhoven | 61-33

Op slechts één punt van Excelsior staat FC Eindhoven. De succesformatie van Rob Penders legt dit seizoen prestaties op de mat die eigenlijk niemand zag aankomen. Joey Sleegers is dé uitblinker aan de Aalsterweg. De vleugelspeler kwam dit seizoen al zeventien keer tot scoren. De Brabanders doen door zijn scorend vermogen én de huidige vorm van FC Volendam nog volop mee in de strijd om directe promotie. Aankomende vrijdag wacht een belangrijke test tegen Almere City FC, dat de laatste weken fantastisch in vorm is.

Resterend programma:

FC Eindhoven – Almere City FC (8 april)

FC Eindhoven – Jong PSV (15 april)

Telstar – FC Eindhoven (22 april)

FC Eindhoven – FC Emmen (29 april)

FC Volendam – FC Eindhoven (6 mei)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen