Wie vervangt Antony? 'Terugkeer Neres vrijwel uitgesloten'

5 april 2022, 11:44

Nu Antony mogelijk zijn laatste wedstrijd van het seizoen al gespeeld heeft, is de vraag hoe Ajax de rechtsbuitenpositie in gaat vullen. Al snel werd de naam van de tijdelijk transfervrije David Neres daarbij genoemd. Zijn komst is volgens zijn management echter geen optie.

Voetbal International informeerde naar een eventuele terugkeer van Neres. De Braziliaan verruilde Ajax afgelopen winter voor Shakhtar Donetsk, maar door de oorlog in Oekraïne speelde hij geen minuut voor zijn nieuwe club. Door een tijdelijke nieuwe regel van de FIFA mag hij tijdelijk transfervrij een ander onderkomen zoeken. Het lijkt een ideaal scenario voor de Amsterdammers, 'maar volgens het management van Neres is dit scenario vrijwel uitgesloten'. 

Extra zuur is dat de spoeling op rechtsbuiten juist door het vertrek van Neres zo dun is. Aanvankelijk mocht hij alleen vertrekken wanneer er een vervanger aangetrokken werd. Uiteindelijk vertrok hij toch en slaagde Ajax er vervolgens niet in om de beoogde vervanger Steven Bergwijn in te lijven. Mohamed Ihattaren werd wel aangetrokken en scoorde maandagavond zijn eerste doelpunt namens Jong Ajax, maar moet eerst nog fitter zien te worden om een serieuze optie te worden. 

Lees ook: Ihattaren bij basisdebuut meteen belangrijk voor Jong Ajax

Steven Berghuis lijkt de meest logische vervanger van Antony. Hij werd door Erik ten Hag omgeturnd tot middenvelder, maar speelde voorheen uiteraard altijd als rechtsbuiten. Ook afgelopen zaterdag tegen FC Groningen nam hij zijn oude positie weer in. Daarnaast wordt ook Mohammed Kudus als een iets minder voor de hand liggende mogelijkheid genoemd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen