Kritiek op Ajax-fans: "Omdat Tagliafico een held voor ze is..."

5 april 2022 – Valentijn Driessen en Ajax-watcher Mike Verweij begrijpen de kritiek die Erik ten Hag heeft op een deel van de achterban van Ajax. Een groep supporters van de Amsterdamse club floot Daley Blind de laatste weken uit wegens zijn mindere vorm, wat ze afgelopen zondag ook op kritiek van Ajax-trainer Erik ten Hag kwam staan.

Kritiek op Ajax-fans: "Omdat Tagliafico een held voor ze is..."

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Driessen en Verweij geven in de podcast Kick-Off van De Telegraaf aan de kritiek van de oefenmeester te begrijpen: "Daley Blind was de afgelopen wedstrijden niet in zijn allerbeste vorm, maar elke speler heeft het recht om ook mindere wedstrijden in een seizoen te spelen", stelt Verweij. "Er loopt - zoals Ten Hag goed zei - niemand op de Nederlandse velden met zoveel verdiensten als Blind", doelt Verweij op zijn prestaties bij Manchester United en zijn successen met Ajax. "Zo ga je niet met je spelers om."

Driessen denkt dat een oorzaak van de kritiek jegens Blind komt door de aanwezigheid van concurrent Nicolás Tagliafico. "Die heeft ineens een heldenstatus bij de fanatieke achterban van Ajax, terwijl hij ook continu de ploeg in de steek heeft gelaten", aldus Driessen. "Maar dat wordt dan niet gezien. Als er geen alternatief voor Blind zou zijn geweest, werd er niet gefloten. Maar omdat Tagliafico een held is voor de fans, wordt het voor Blind moeilijk om deze strijd te winnen."

De Argentijnse linksback wordt regelmatig toegezongen in de Johan Cruijff ArenA, bijvoorbeeld als hij begint aan de warming-up. Volgens Verweij heeft een afgeketste transfer mogelijk te maken met de gunfactor die de supporters hebben gekregen voor 29-jarige verdediger: "De fans kijken met een gekleurde bril. Ze vinden het zielig dat zijn transfer naar FC Barcelona niet door is gegaan", denkt Verweij.

Lees ook: Klaassen haalt uit naar eigen fans: "Dat zijn geen supporters"

Reacties

Ajax

gerelateerd