Rooney ziet komst Ten Hag naar Manchester United niet zitten

5 april 2022, 13:16   Bijgewerkt: 5 april 2022, 13:27

Als het aan Wayne Rooney zou liggen, wordt Erik ten Hag niet de nieuwe manager van Manchester United. De Ajax-trainer is nadrukkelijk in beeld, maar is volgens de clubicoon niet de ideale kandidaat. Hij geeft de voorkeur aan PSG-trainer Mauricio Pochettino, de andere grote kanshebber voor de functie. 

Met name Ten Hags gebrek aan ervaring in de Premier League maakt hem de minder geschikte kandidaat, oordeelde Rooney bij Sky Sports. "Pochettino heeft het al laten zien in de Premier League. Hij kent de competitie en heeft bij Tottenham veel spelers laten doorbreken. Bij Southampton deed hij hetzelfde."

"Als dat de twee zijn tussen wie gekozen moet worden, zou ik voor Pochettino gaan", ging Rooney verder. "Hij zou dan wel de tijd moeten krijgen om zijn visie op de club en op het team los te laten. Als je hem die tijd geeft, denk ik dat hij het goed zou doen." 

Vooralsnog is er nog geen voorkeur uitgesproken door Manchester United, al meldden Engelse media eerder dat het bestuur een voorkeur heeft voor Ten Hag, terwijl de spelers naar verluidt liever Pochettino aangesteld zien worden. De Argentijn heeft bij PSG - net als Ten Hag bij Ajax - nog een contract tot medio 2023, maar hij lijkt sowieso aan zijn laatste seizoen bezig. 

Lees ook: 'Meningsverschil bij United: deel spelers tegen komst Ten Hag'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen