Linkerflank achterin bij FC Groningen raakt leeg na vertrek Van Hintum

5 april 2022, 16:11

Bart van Hintum (35) vertrekt na dit seizoen definitief transfervrij van FC Groningen naar PEC Zwolle. De ervaren linksachter kreeg geen nieuw contract aangeboden in het hoge noorden en heeft met zijn oude werkgever een akkoord bereikt over een terugkeer. Hij tekent in Overijssel een eenjarig contract met de optie voor nog een seizoen.

Dat heeft PEC Zwolle dinsdagmiddag bekend gemaakt op het clubkanaal. "Ondanks dat het op dit moment nog onzeker is op welk niveau PEC volgend seizoen speelt, heb ik er vertrouwen in dat deze groep zich handhaaft. Dat ik nu al een contract teken toont mijn gevoel bij deze club en geeft duidelijkheid voor alle partijen, daar hecht ik waarde aan. Hier wil ik mijn laatste jaren spelen", spreekt Van Hintum zich uit over zijn nieuwe contract.   

                             

De linkspoot, die ook centraal achterin uit de voeten kan, is PEC Zwolle in de afgelopen jaren blijven volgen, nadat hij er eerder tussen 2011 en 2016 speelde. "Hier heb ik een hele goede en fijne tijd gehad, zowel voetballend als privé. De supporters en mensen die er werken, de manier van voetballen, deze club past gewoon heel goed bij mij", legt hij zijn stap uit. Daarvoor kwam Van Hintum uit voor TOP Oss en FC Dordrecht, daarna voor Gaziantepspor, Heracles Almelo en dus FC Groningen.

Lees ook: 'Groningen-spelers in trek: Franse en Duitse scouts volgen Duarte'

De noordelingen besloten het contract van Van Hintum niet te verlengen, tot teleurstelling van de verdediger, die vooral baalde van de manier waarop dat gecommuniceerd werd. Momenteel is voor de talentvolle linksback Bjorn Meijer ook [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/399940/meijer-enorm-gewild-ajax-is-op-de-achtergrond-geinteresseerd/,_blank,veel interesse], waardoor de linkerflank van FC Groningen behoorlijk leeg raakt voor het volgende seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen