Van de Beek krijgt opnieuw domper te verduren bij Everton

5 april 2022, 16:55

Het zit Donny van de Beek (24) nog niet mee als huurling van Everton. De middenvelder lag voor de interlandbreak uit de roulatie vanwege ziekte en leek dit weekend terug te keren tegen West Ham United, maar viel in de warming-up op het laatste moment uit met een blessure. Die kwetsuur houdt hem ook woensdagavond aan de kant.

Manager Frank Lampard liet tijdens de persconferentie weten dat Van de Beek tegen het Burnley van Wout Weghorst in elk geval niet bij de wedstrijdselectie kan zitten. Dat is een forse aderlating, aangezien The Clarets, de nummer negentien van de Premier League, een directe concurrent is in de hevige degradatiestrijd.

Van de Beek heeft volgens zijn coach slechts een lichte blessure, maar speelt ook dit weekend zeker niet. Dan staat het duel met zijn eigenlijke werkgever Manchester United op de rol en in het huurcontract is bedongen dat hij niet tegen zijn eigen club speelt. Daardoor kwam de oud-Ajacied slechts in zes van de dertien mogelijke wedstrijden in actie namens The Toffees.

Lees ook: Van de Beek valt bij rentree nog voor startsignaal weg bij Everton

Hoewel Lampard hem direct een basisplaats toedichtte bij zijn rentree, kon Van de Beek in cijfers of assists het verschil nog niet maken voor het geplaagde Everton. Afgelopen weekend was Mason Holgate, de man die hem op het allerlaatste moment verving in de opstelling, wel trefzeker. Na de komende twee wedstrijden wacht Everton nog maximaal acht wedstrijden in dit reguliere Premier League-seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen