Volgende forse tegenvaller Van Bronckhorst bij Rangers FC

5 april 2022, 19:25

Giovanni van Bronckhorst heeft de volgende tegenvaller moeten incasseren in de strijd om de landstitel. Nadat er afgelopen weekend werd verloren van koploper Celtic, dat daardoor een voorsprong heeft van zes punten met nog zes wedstrijden te gaan in de Schotse competitie, is ook bekend geworden dat topschutter Alfredo Morelos (25) de rest van dit seizoen niet meer in actie komt.

Dat is een bijzonder hard gelag voor de Nederlandse coach, want de Colombiaan is de clubtopscorer van Rangers FC. Hij liep tijdens de interlandbreak echter een vervelende dijbeenblessure op, waaraan hij inmiddels is behandeld. Maar door die kwetsuur ligt hij de rest van dit seizoen uit de roulatie en sluit hij pas weer aan tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Morelos loopt dit seizoen bijna één-op-twee namens de Schotse topclub. In 42 officiële wedstrijden kwam hij tot negentien doelpunten. In de Europa League had hij met vier doelpunten ook een grote rol in het succes, dat inmiddels al voortduurt tot de kwartfinale. Donderdagavond treft Van Bronckhorst het Portugese Sporting Braga in die competitie, maar kan daarbij dus geen beroep doen op Morelos.

Lees ook: Schotse landstitel Van Bronckhorst ver weg na ontsierde Old Firm

Dat was afgelopen weekend in de rivalenstrijd met Celtic ook al het geval. Ondanks dat Van Bronckhorst zijn ploeg al vroeg in de wedstrijd op voorsprong zag komen, won Celtic uiteindelijk wederom van Rangers FC, waardoor een titel voor de oud-trainer van Feyenoord een moeilijk verhaal lijkt te worden. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen