Real Madrid raakt peperdure Bale kwijt, weg vrij voor Mbappé?

5 april 2022, 20:30

Het is geenszins verrassend, maar Gareth Bale (32) staat dan toch eindelijk voor een vertrek bij Real Madrid. De inmiddels totaal genegeerde Welshmen heeft een aflopende verbintenis in de Spaanse hoofdstad en heeft via zaakwaarnemer Jonathan Barnett laten weten dat hij zijn contract definitief niet gaat verlengen.

De kans was overigens ook klein dat Real Madrid daarvoor open had gestaan, want Bale is de laatste jaren een financieel blok aan het been van De Koninklijke. De aanvaller is namelijk een van de absolute grootverdieners, samen met de eveneens peperdure Eden Hazard strijkt hij het hoogste jaarinkomen op van heel Spanje, maar kwam sportief amper nog aan de bak.

Dit seizoen kwam hij tot vijf optredens, opgeteld 270 minuten, en eigenlijk maakt Bale al seizoenenlang geen deel meer uit van kern van Real Madrid, dat ooit meer dan honderd miljoen op tafel legde voor de aanvaller. Volgens zijn belangenbehartiger zou Bale 'een groots afscheid verdienen' in Bernabéu, maar na de moeizame jaren zal die er niet meer komen.

Lees ook: Pijnlijke top tien grootverdieners La Liga: Bale en Hazard aan kop

Wel is met het vertrek van 34 miljoen euro per jaar aan loonkosten de weg weer meer vrij gemaakt voor Kylian Mbappé. Al maandenlang hoopt Real Madrid op die transfervrije deal en aanvoerder Karim Benzema juicht de komst van zijn landgenoot meer dan toe. "We weten van elkaar wat we gaan doen. We sluiten perfect op elkaar aan", zei de spits tegenover L'Équipe. "Ik zou heel graag met hem spelen bij real Madrid. Dan komen we tot het dubbele aantal doelpunten, of misschien wel het driedubbele."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen