Van Dijk ontsnapt dankzij scheidsrechter: "Hij speelt wel met vuur"

6 april 2022, 08:14   Bijgewerkt: 6 april 2022, 08:33

Virgil van Dijk stapte dinsdagavond met een 1-3 zege het veld af na de wedstrijd tussen Benfica en zijn Liverpool. Na afloop zal de Nederlander wel enigszins opgelucht zijn geweest. Bij een 1-2 voorsprong leek hij namelijk een strafschop weg te geven, maar zowel de scheidsrechter als de VAR greep niet in.

In de studio van Ziggo werd het moment nabesproken. "Er zijn scheidsrechters die hem erop leggen, maar er zijn er ook die dat niet doen", oordeelde analist Danny Blind. "Daar is Manzano (de scheidsrechter van dienst, red.) er kennelijk één van. Het hoeft ook niet. Hands, een bal wel of niet over de lijn, dat is overduidelijk. Maar dit blijft interpretatie."

"In Nederland heb je scheidsrechters als Bas Nijhuis, die meer toelaten dan anderen", vervolgde Blind. "Het is aan de scheidsrechter, en vervolgens aan de VAR of hij het heel twijfelachtig vindt, of een beetje twijfelachtig. Ze hebben dit als een beetje twijfelachtig beoordeeld", verklaarde Blind het niet ingrijpen van de videoarbitrage.

Lees ook: Wat Liverpool beter deed tegen Benfica dan Ajax

De assistent-bondscoach werd ook gevraagd naar de strafschop die Memphis Depay werd onthouden tijdens Nederland - Duitsland, maar dat vond hij geen vergelijkbare overtreding. "Dat was natuurlijk gewoon een penalty. Dat rijmt niet met deze beslissing. Dit is zoals ik zeg: de een geeft 'm, de ander niet. Ik vind het niet een honderd procent penalty, maar hij speelt wel met vuur."

Lees ook: Memphis duidelijk over penaltymoment: ''Hij raakt amper de bal''

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen