Rechtszaak vermeden: Willem II en Mathijsen bereiken akkoord

6 april 2022, 10:20   Bijgewerkt: 6 april 2022, 10:31

Willem II en Joris Mathijsen zijn het eens geworden over de voorwaarden bij het vroegtijdig beëindigen van zijn doorlopende contract. Dat liet de club woensdagochtend weten op de eigen website. Eerder dreigde de breuk tussen de beide partijen nog uit te draaien op een rechtszaak, maar dat is hiermee definitief vermeden.

Begin maart werd Mathijsen door Willem II op non-actief gesteld. De aanleiding hiervoor was dat hij weigerde hoofdtrainer Fred Grim te ontslaan, zoals hem werd gevraagd door de Raad van Commissarissen. De partijen moesten het vervolgens eens worden over het beëindigen van zijn nog tot 2024 lopende contract, maar dat bleek lastig. De club zou Mathijsen bij lange na niet de vergoeding hebben geboden die hij en zijn advocaat in gedachten hadden.

Een week later is er dan toch een akkoord gekomen, waarna Mathijsen op de clubwebsite definitief afscheid kon nemen van de achterban. "Na zes jaar op een professionele en prettige manier samengewerkt te hebben, wil ik de club bedanken voor de geboden kans en het vertrouwen om mij te vormen als technisch directeur. Tevens wens ik de club, staf en spelers veel succes en positieve energie voor de laatste fase van de competitie."

Ook de club bedankte Mathijsen voor de samenwerking en 'zijn bijdrage aan de professionalisering en successen van de club'. Een opvolger voor de technisch directeur is nog niet aangesteld. Algemeen directeur Martin van Geel heeft zijn taken voorlopig overgenomen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen