Rogers kent achilleshiel van PSV en wijst naar 'groot talent' Gakpo

6 april 2022, 15:50

Leicester City-manager Brendan Rodgers wil profiteren van de zwakke defensie bij PSV. De trainer stelt dat de Eindhovenaren aanvallend erg sterk zijn, maar dat de ploeg verdedigend minder in elkaar zit. Daar moeten de Engelsen van profiteren om de volgende ronde van de Conference League te halen.

"PSV is aanvallend sterk. De gevaarlijkste spelers staan voorin met een goede spits en twee geweldige wingers. Gakpo is een groot talent op de linkerflank, waar hij naar binnen komt", stelt de oefenmeester in gesprek met De Telegraaf. "Maar het is ook een team dat gemakkelijk goals tegen krijgt. Daar moeten wij gebruik van zien te maken. Ze spelen met een herkenbare stijl, zoals teams van Roger Schmidt dat altijd doen. Ik denk dat het een mooi gevecht kan worden."

De trainer van de Engelse subtopper wil het toernooi winnen, ondanks het feit dat het 'slechts' het derde toernooi van Europa is. "Toen ik opgroeide waren er drie Europese competities: de Europa Cup I voor kampioenen, de Europa Cup II voor bekerwinnaars en de UEFA Cup. En elk toernooi had zijn prestige. Elke ploeg die deelnam, had de ambitie om het toernooi te winnen. Nu zijn er weer drie Europese toernooien. Natuurlijk is dit geen Champions League, maar we gaan er wel voor om dit toernooi te winnen. Om de eerste te zijn die dit toernooi wint en zijn naam op de trofee kan schrijven. Dat zou iets heel bijzonders zijn."

Rodgers en zijn manschappen moeten PSV pijn zien te doen zonder de Engelse spits Jamie Vardy. Hij staat met een blessure aan de kant en de trainer weet niet hoelang dat nog gaat duren. Toch is er ook goed nieuws vanuit de ziekenboeg: linksback Luke Thomas is wel weer inzetbaar na een hamstringblessure.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen