Wie moet Ten Hag vervangen? Bosz en 'verboden optie' genoemd

6 april 2022, 21:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Volgens ESPN is Erik ten Hag zo goed als rond met Manchester United, waardoor Ajax zijn trainer dreigt te verliezen. Ten Hag boekte veel successen met Ajax de afgelopen jaren, waardoor de club voor een belangrijke keuze staat. Marco van Basten was aanwezig bij Ziggo Sport als analist en hem werd gevraagd wie zijn opvolger moet worden.

Van Basten begint met aan te geven dat hij er enorm van baalt dat Ten Hag de Nederlandse competitie waarschijnlijk achter zich laat. "We verliezen al zo veel in Nederland. De competitie wordt al zo uitgemolken en steeds kleiner. Dat is jammer. Ik denk dat je nu ook weer je beste trainer verliest." Vervolgens krijgt hij de vraag wie zijn opvolger moet worden, waarop hij eerst met een knipoog reageert: "Ze hebben mijn nummer."

"Nee, het is lastig", vervolgt de analist. "Wat me nu te binnen schiet, is Peter Bosz. Dat zou voor de hand kunnen liggen, maar die zit natuurlijk nog bij Olympique Lyonnais. Ik vind de trainer van Feyenoord (Arne Slot, red.) ook een hele goede optie, maar dat lijkt me geen goed verhaal. Het lijkt mij een hele goed trainer. Hij is gewoon trainer van Feyenoord, dus dat moeten we eigenlijk helemaal niet noemen."

Lees ook: 'Manchester United en Ten Hag zo goed als rond'

Waar men in Nederland dus baalt van de keuze van Ten Hag, is er in Engeland wel positief gereageerd op de mogelijke komst van de trainer. Voormalig Liverpool-verdediger Jamie Carragher is content met de keuze, zo laat hij weten tegenover CBS. "Ik denk dat het verstandig is om hem aan te stellen. De makkelijke weg was voor Pochettino gaan, maar dit is een zeer interessante aanstelling."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen