NAC-aanhang krijgt weer hoop: nieuwe partij wil City aftroeven

6 april 2022, 23:25

NAC-supporters uitten onlangs hun onvrede over de mogelijke overname van hun club. De City

Football Group is naar verluidt de belangrijkste kandidaat om de club over te nemen, maar de supporters zien het niet zitten dat NAC een satellietclub wordt van Manchester City. Er is echter goed nieuws voor de fans: er is een nieuwe partij in de markt voor NAC.

Helemaal nieuw is de partij niet, want het gaat namelijk om bouwondernemer Karel Vrolijk. Hij was eerder ook al geïnteresseerd in de overname van de club, maar kreeg de zaken niet rond. Volgens BN DeStem gaat hij samen met een aantal andere lokale ondernemers een nieuwe poging wagen. Daarmee hopen zij de club uit de handen van de City Football Group te houden.

In de Podcast De Gegenpressing van BN DeStem, wordt beweerd dat de investeerders samen zelfs al goed zijn voor vier miljoen euro. De eventuele overname van NAC wordt in die podcast besproken, onder meer door voormalig trainer Robert Maaskant. Hij is wel voorstander van een overname van de City Football Group en stoort zich aan het feit dat veel supporters non-argumenten aandragen.

Zo is een veel gehoord argument dat de cultuur van de club moet blijven gewaarborgd. "Ja we hebben allemaal graag dat de NAC-cultuur bewaard blijft. Waar ik dan moeite mee heb, is dat de mensen die dat roepen ook op de tribune zaten en riepen dat clubicoon Ton Lokhoff op moest rotten. John Karelse moest ook oprotten, want die kon er niets van. Nu wil een partij NAC redden en zij kunnen er ook weer niets van. We moeten kijken naar de beste oplossing voor de lange termijn."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen