'Schmidt vindt na wekenlange onderhandelingen nieuwe club'

7 april 2022, 12:47

Roger Schmidt heeft een akkoord bereikt met Benfica. De Duitse coach van PSV, die de Eredivisie na dit seizoen verlaat, gaat vanaf de zomer aan de slag bij de Portugese topclub. Volgens het Duitse BILD zijn Schmidt en Benfica er definitief uit.

De 55-jarige Duitser is al sinds de winterstop in onderhandeling met de Portugese club over een overstap in de winter. Aanvankelijk verliepen de onderhandelingen volgens Portugese media nog lastig, maar president Rui Costa heeft ervoor gezorgd dat er een akkoord is bereikt. Daardoor zal Schmidt een meerjarige verbintenis gaan ondertekenen bij Benfica, dat eerder PSV én Ajax uitschakelde in de Champions League.

Voorlopig zal daarover echter nog geen witte rook naar buiten komen, meldt het Eindhovens Dagblad. Schmidt wil zich met PSV volledig focussen op de ontknoping van het voetbalseizoen en wacht daarom met de bekendmaking. Schmidt strijdt met PSV nog mee op drie fronten: naast de titelstrijd maakt PSV nog kans op het winnen van de KNVB beker en de Conference League.

Schmidt, die in het verleden onder meer bij Bayer Leverkusen en RB Salzburg werkte, is bezig aan zijn tweede seizoen in Eindhovense dienst. Hij wordt komende zomer opgevolgd door Ruud van Nistelrooy.

Lees ook: Hiddink schept hoge verwachtingen PSV na komst Van Nistelrooy

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen