'Brazilië gaat vol voor Guardiola als nieuwe bondscoach'

7 april 2022, 14:58

Pep Guardiola moet de nieuwe bondscoach van Brazilië worden. De Catalaanse oefenmeester moet na het WK in Qatar eind dit jaar het stokje overnemen van Tite, die na het eindtoernooi de deur achter zich dichttrekt. Bij de Braziliaanse voetbalbond wordt Guardiola gezien als zijn meest geschikte opvolger. De bond heeft vertrouwen in een akkoord met de coach.

Dat meldt Marca. Diverse namen zijn de revue inmiddels gepasseerd, maar niemand kan tippen aan de kwaliteiten van Guardiola. De huidige coach van Manchester City heeft er geen geheim van gemaakt om na zijn loopbaan als clubcoach aan de slag te gaan als bondscoach bij een nationale ploeg. Brazilië heeft al langere tijd zijn voorkeur.

De Braziliaanse bond heeft inmiddels aan het management van Guardiola laten weten dat het vol wil inzetten op een samenwerking. De onderhandelingen bevinden zich momenteel nog in de opstartfase. Uiteindelijk hoopt Brazilië de topcoach tot de zomer van 2026 te binden, met een jaarsalaris van twaalf miljoen euro. Bij City verdient hij jaarlijks twintig miljoen.

Aan de hand van Guardiola hoopt Brazilië mondiaal eindelijk weer mee te gaan tellen. Geen land kroonde zich vaker tot wereldkampioen, maar dat lukt al decennia niet meer. De Goddelijke Kanaries pakten in 2002 voor het laatst de WK-titel. In de tussentijd ging de hoofdprijs naar Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen