'Brazilië gaat vol voor Guardiola als nieuwe bondscoach'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 april 2022 – Pep Guardiola moet de nieuwe bondscoach van Brazilië worden. De Catalaanse oefenmeester moet na het WK in Qatar eind dit jaar het stokje overnemen van Tite, die na het eindtoernooi de deur achter zich dichttrekt. Bij de Braziliaanse voetbalbond wordt Guardiola gezien als zijn meest geschikte opvolger. De bond heeft vertrouwen in een akkoord met de coach.

'Brazilië gaat vol voor Guardiola als nieuwe bondscoach'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat meldt Marca. Diverse namen zijn de revue inmiddels gepasseerd, maar niemand kan tippen aan de kwaliteiten van Guardiola. De huidige coach van Manchester City heeft er geen geheim van gemaakt om na zijn loopbaan als clubcoach aan de slag te gaan als bondscoach bij een nationale ploeg. Brazilië heeft al langere tijd zijn voorkeur.

De Braziliaanse bond heeft inmiddels aan het management van Guardiola laten weten dat het vol wil inzetten op een samenwerking. De onderhandelingen bevinden zich momenteel nog in de opstartfase. Uiteindelijk hoopt Brazilië de topcoach tot de zomer van 2026 te binden, met een jaarsalaris van twaalf miljoen euro. Bij City verdient hij jaarlijks twintig miljoen.

Aan de hand van Guardiola hoopt Brazilië mondiaal eindelijk weer mee te gaan tellen. Geen land kroonde zich vaker tot wereldkampioen, maar dat lukt al decennia niet meer. De Goddelijke Kanaries pakten in 2002 voor het laatst de WK-titel. In de tussentijd ging de hoofdprijs naar Italië, Spanje, Duitsland en Frankrijk.

  • USA - Nederland, actie Adv

    Scoort Nederland tegen Argentinië? Win €50 bij een inzet van €1 via Jacks.nl.

    Jacks pakt vrijdag wederom uit met een WK-actie. Ditmaal hoeft Nederland niet eens te winnen maar is één euro op 'Nederland scoort' voldoende om vrijdag misschien vijftig euro rijker te zijn.

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd