'Memphis denkt aan Barça-vertrek: drie Engelse clubs azen'

7 april 2022, 15:28

Memphis Depay lijkt een jaar na zijn komst naar FC Barcelona alweer op zoek te gaan naar een nieuwe werkgever. De aanvaller van het Nederlands elftal heeft weliswaar nog een contract dat hem tot de zomer van 2023 aan de Spaanse topclub bindt, maar het lijkt er niet op dat hij daar nog een cruciale rol gaat vertolken.

In zijn eerste maanden als speler van FC Barcelona was Memphis nog onbetwiste basiskracht in het elftal van de inmiddels ontslagen Ronald Koeman. Memphis zorgde er met zijn doelpunten voor dat Barça niet verder wegzakte op de ranglijst. Op het moment dat Xavi werd aangesteld, kampte Memphis met blessureleed. In de tussentijd werden diverse aanvallende versterkingen naar Camp Nou gehaald.

Daardoor is Memphis nu geen vaste waarde meer in Catalonië en lijkt een transfer de enige manier om ergens weer wekelijks aan de start te kunnen verschijnen. Eerder werd al bekend dat Juventus in de markt is voor de Oranje-spits, maar ook clubs uit Engeland hebben hun zinnen gezet op de Nederlander. Newcastle United, Everton en Arsenal hebben bij zijn management geïnformeerd.

Dat meldt het Spaanse Superdeporte. Memphis zal hoe dan ook het einde van het seizoen afwachten voordat hij een beslissing neemt over zijn toekomst. De eerste twee geïnteresseerde clubs strijden in de Premier League nog altijd tegen degradatie, waardoor nog niet zeker is op welk podium zij komend seizoen zullen acteren.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen