Slot verrast bij Feyenoord: Linssen krijgt voorkeur boven Dessers

7 april 2022, 17:25   Bijgewerkt: 7 april 2022, 17:33

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft Bryan Linssen donderdagavond de voorkeur gegeven in de spitspositie voor het duel met Slavia Praag. Hoewel Cyriel Dessers de laatste tijd de voorkeur genoot als diepste man voorin, deed zijn concurrent het nadat hij gepasseerd werd door Slot ook weer wat beter. Dat is beloond met een basisplaats donderdagavond.

Tijdens de persconferentie liet Slot woensdag al doorschemeren dat hij de keuze tussen Dessers en Linssen zou maken op basis van meer dan alleen de huidige vorm, maar dat ook tegenstander, fitheid en gevoel een rol zou spelen. Dat is mede vanwege het feit dat de eindfase van de competitie is aangebroken momenteel. En Linssen is als invaller juist weer gaan scoren, terwijl Dessers sinds zijn basisplaats juist even droog staat.

In de kwartfinale van de Conference League is de weer herstelde Jens Toornstra nog wel bankzitter. Daardoor draagt Marcos Senesi wederom de aanvoerdersband. Verder start Marcus Pedersen als rechtsachter bij afwezigheid van Lutsharel Geertruida, die vanwege zijn blessure nog helemaal ontbreekt in de selectie van de Rotterdammers.

Behalve de spitspositie kiest Slot voor de bekende namen, waardoor Alireza Jahanbakhsh opnieuw bankzitter is. Samen met Dessers, Toornstra en Jorrit Hendrix zitten er veelal veel jonge spelers op de bank en winteraanwinst Patrik Wålemark (20). 

Opstelling Feyenoord: Marciano; Pedersen, Trauner, Senesi, Malacia; Aursnes, Til, Kökçü; Nelson, Linssen, Sinisterra

Wissels: Cojocaru, Jansen, Hendriks, Valk, Benita, Hendrix, Toornstra, Wålemark, Jahanbakhsh en Dessers

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen