Gravenberch wint Ajax-verkiezing: "Ik twijfelde een beetje"

7 april 2022, 19:30
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-gravenberch">Ryan Gravenberch
M, VM (C) - Liverpool
€39M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/ryan-jiro-gravenberch">Ryan Gravenberch heeft het doelpunt van de maand gemaakt bij Ajax. De middenvelder speelde in maart een ijzersterke wedstrijd tegen SC Cambuur waarin hij goed was voor twee assists en een goal. Daardoor won de ploeg de moeizame uitwedstrijd met 2-3. De uitverkiezing kwam voor de middenvelder als een verrassing.

"Er waren wel meer mooie goals gescoord, dus ik twijfelde een beetje. Antony zijn goal was op een belangrijk moment en die van Dusan ook", doelt hij in gesprek met Ajax TV op de doelpunten in de Klassieker, die door de Amsterdammers ook met 3-2 gewonnen werd. De Braziliaan zorgde voor de winnende treffer, terwijl de Serviër de gelijkmaker tegen de touwen werkte.

De keuze viel uiteindelijk dus op de treffer van Gravenberch, die het doelpunt nog goed voor de geest kan halen. "Haller passte de bal naar mij. Ik dacht maar aan één ding toen ik die bal aannam, ik dacht alleen aan schieten. De bal ging er super mooi in. We hadden de puntjes hard nodig, dus dat was lekker", aldus de middenvelder, die dit seizoen van zijn ploeggenoten vaak te horen krijgt dat hij meer voor eigen kans moet gaan.

"Ik had nog niet veel gescoord dit seizoen. Iedereen zegt: 'Je hebt zo'n goed schot, waarom schiet je nooit?' Na die goal gingen ze een beetje met me dollen en grapjes maken. 'Zie je? Je schiet en kijk wat er gebeurt. Je moet vaker schieten'. Het waren leuke reacties", besluit de middenvelder tevreden.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen