Xavi verrast met opstelling: De Jong en Dembélé op de bank

7 april 2022, 20:11

Frenkie de Jong moet donderdagavond op de bank beginnen bij FC Barcelona tegen Eintracht Frankfurt. Van de andere Nederlanders was al bekend dat ze niet in actie zouden komen: Luuk de Jong zit thuis wegens een positieve coronatest en Memphis Depay heeft een blessure. Ook Sergiño Dest staat met een blessure aan de kant.

Xavi kiest in het Europa League-duel voor een middenveld dat bestaat uit Gavi, Pedri en Sergio Busquets. Daardoor is De Jong dus gepasseerd. In de voorhoede heeft de trainer ook een verrassing in petto: Ousmane Dembélé moet de Nederlander vergezellen op de bank. Adama Traoré, die afgelopen winter overkwam van Wolverhampton Wanderers, krijgt de voorkeur als rechtsbuiten. Hij vormt de aanval met Pierre-Emerick Aubameyang en Ferran Torres. Alle drie kwamen in januari naar de club.

Sam Lammers moet ook toekijken

Bij Eintracht Frankfurt zit Lammers op de bank. De Nederlander wordt gehuurd van Atalanta Bergamo, omdat hij in Italië niet kon rekenen op speeltijd, maar ook bij de Duitse club wil het nog niet vlotten met de aanvaller. Dat hij op de bank zit is dan ook een kleinere verrassing dan de reserverol van De Jong aan Catalaanse zijde.

Bij de Duitse ploeg staat Filip Kostic wel in de basis. De voormalig speler van FC Groningen is een van de smaakmakers bij de Bundesligaclub. In Europees verband staat de teller op vier assists en één treffer in acht wedstrijden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen