Feyenoord op rapport: vier onvoldoendes, dubbelrol Sinisterra

7 april 2022 – Feyenoord heeft zichzelf donderdagavond tekort gedaan in de kwartfinale van de Conference League. Hoewel opponent Slavia Praag niet veel minder was, leken de Rotterdammers met 3-2 winnen, tot een hoekschop diep in blessuretijd. FCUpdate.nl legt de spelers van het team van Arne Slot langs de meetlat. 

Feyenoord op rapport: vier onvoldoendes, dubbelrol Sinisterra

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ofir Marciano: 4
Bij het eerste doelpunt van Slavia Praag ging de goalie niet volledig vrijuit en in zijn spelhervattingen was Marciano helemaal ongelukkig. En had Justin Bijlow met zijn achterhoede de tweede Slavia-treffer ook niet kunnen voorkomen? Want Marciano ging daar wel erg gek naar de grond…

Marcus Pedersen: 4,5
Zowel verdedigend als aan de bal de zwakke schakel bij Feyenoord. In balbezit was hij vooral onrustig en verdedigend stond hij een aantal keer verkeerd, waardoor het gevaar over de linkerkant van Slavia kon komen – zo ook de gelijkmaker. De onnodige gele kaart uit emotie was evenmin handig en hij ontsnapte aan een penalty tegen. Pluspunt was de vrije trap die hij vlak voor tijd versierde. 

Gernot Trauner: 6,5
Herstelde zijn eigen foutje ten koste van een gele kaart, maar als alles meezit wordt die prent in de halve finale kwijtgescholden. Feyenoord heeft Trauner hard nodig om aan voetballen toe te komen. De Oostenrijker dribbelt regelmatig in om vervolgens iets nuttigs te doen met de bal. Ditmaal niet van doorslaggevend belang, maar met Trauner komt er altijd iets uit.

Marcos Senesi: 6,5
Met enig fortuin zorgde de Argentijn voor de cruciale gelijkmaker een kwartier voor tijd, maar vooral verdedigend drukte de aanvoerder zijn stempel. Hij voorkwam veel gevaar, al moest hij samen met de rest van de achterhoede wel een drie tegengoals slikken. En ook zijn gele kaart was onnodig.

Tyrell Malacia: 7
De back maakt indruk in de Eredivisie, in Oranje en ook in de kwartfinale van de Conference League. Zijn poging voorlangs had een beter lot verdiend en ook verdedigend stond hij zijn mannetje. Zeker in de wetenschap dat hij op scherp stond, bleef hij slim uit alle opstootjes weg.

Fredrik Aursnes: 6,5
De motor van Feyenoord sprong niet in het oog, maar bleef negentig minuten staan en was van waarde voor de Rotterdammers. Hoewel hij wel vaker balverlies had dan normaliter, heerste hij zeker in het eerste deel op het veld. Voorkwam bovendien dat de scheidsrechter hem geel kon geven, wat gezien het feit dat hij op scherp stond, wel fijn is. 

Guus Til: 5
Over de huurling van Spartak Moskou wordt weleens gezegd: als hij niet scoort of een assist geeft, zie je hem niet. Behoudens een goede vooractie bij het schot van Malacia en een heel grote kans meteen na de pauze, net naast, kon Til zijn stempel niet echt drukken. En dan zie je hem ook net te weinig op het middenveld, inderdaad. 

Orkun Kökçü: 7
Met zijn schot op de lat had hij eerder al een doelpunt verdiend, maar hij leek met zijn vrije trap – met dank aan keeper Ondrej Kolar – toch de winnende van de avond te maken. Vanaf de bank zag een van de sterkhouders op het middenveld van de Rotterdammers de bezoekers alsnog gelijkmaken.

Reiss Nelson: 6,5
Het eerste half uur was de huurling van Arsenal uitstekend. Niet alleen gaf hij een heerlijke assist bij het openingsdoelpunt, maar sowieso was hij bij veel gevaar van de Rotterdammers betrokken. Maar net als heel Feyenoord was ook het verval bij hem (te) groot en had hij na zeventig minuten bijvoorbeeld beter het overzicht kunnen houden dan zelf te schieten.

Bryan Linssen: 5
Tegen deze achterhoede achtte Slot de kleine Linssen beter dan Dessers, mede vanwege de manier van druk zetten. Dat was niet echt te zien, want hoewel Linssen op geheel eigen wijze knokte, beukte en druk zette, kon de aanvaller het verschil niet echt maken.

Luis Sinisterra: 6,5
De Colombiaanse buitenspeler was bij de eerste twee treffers betrokken. Allereerst had hij een fraai openingsdoelpunt, daarna zorgde hij ervoor dat Dessers een goede voorzet kon geven. Daarbuiten was de aanvaller echter onzichtbaar met een heel ongelukkig einde: waarom liet hij de bal niet over de achterlijn rollen bij de corner diep in blessuretijd? Dan had heel De Kuip een overwinning kunnen vieren..

Wissels:
Jens Toornstra: 6
Bracht gif in de ploeg en energie in het elftal op het moment dat Feyenoord het bikkelhard nodig had. Zonder dat hij direct het verschil kon maken, was hij een toegevoegde waarde ten opzichte van wat Til in die fase bracht bij de Rotterdammers. 

Cyriel Dessers: 6,5
Kwam zelfs weliswaar niet op het scoreformulier als doelpuntenmaker, maar had wel weer een grote rol als invaller. Het was zijn voorzet die Senesi met de borst tegen de touwen liep, waardoor Feyenoord weer een impuls kreeg. Helaas was het niet genoeg voor de zege. 

Alireza Jahanbakhsh: speelde tekort voor een beoordeling

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd