Vervelende week voor Van Bronckhorst, gemengde gevoelens Bosz

7 april 2022, 23:04

Giovanni van Bronckhorst heeft weer verloren met Rangers FC. De trainer delfde afgelopen weekend al het onderspit met 1-2 tegen concurrent Celtic, waardoor het gat op de ranglijst opliep tot zes punten. Een goed resultaat kon de Nederlandse oefenmeester daardoor wel gebruiken, maar het bleek er niet in te zitten tegen Braga. De Portugese nummer vier wist met miniem verschil te winnen in het Europa League-duel: 1-0.

Andre Horta dacht na 26 minuten de openingstreffer te maken voor de thuisploeg, maar zijn doelpunt werd afgekeurd, tot opluchting van Van Bronckhorst. Het was echter niet genoeg voor een tastbaar resultaat, aangezien het vlak voor rust alsnog raak was voor Braga. In de veertigste minuut was Abel Ruiz de gevierde man met een goed schot in de rechterhoek. Die voorsprong kan geen minuut serieus in gevaar: de Schotse topclub had niet één serieuze poging tussen de palen.

West Ham United – Olympique Lyon 1-1

Peter Bosz mag na een gelijkspel nog altijd hopen op de halve finale van de Europa League, al zal de trainer het gevoel hebben dat er meer in had gezeten. De Nederlander zag West Ham United-verdediger Aaron Cresswell namelijk een rode kaart krijgen in de blessuretijd van de eerste helft. Het zal de hoop op een uitstekende uitgangspositie hebben vergroot bij de oefenmeester, maar hij zag de tien Londenaren in de tweede helft op voorsprong komen.

Jarrod Bowen zijn schot werd van richting veranderd, waardoor Lyon-doelman Anthony Lopes geen redding kon brengen. In minuut 66 zag de doelman zijn ploeggenoot Tanguy Ndombele voor de gelijkmaker zorgen door een rebound van dichtbij binnen te tikken. Lyon was heer en meester met circa zestig procent balbezit en meer dan twintig doelpogingen, maar beide ploegen hielden elkaar met serieuze mogelijkheden in evenwicht. Zowel de Engelsen als de Fransen wisten de bal drie keer op het vijandelijke doel te krijgen. In dat opzicht was de puntendeling niet vreemd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen