Complimenten voor 'helderziende' De Jong: 'Hij redde Barça'

8 april 2022, 09:11

Als invaller was Frenkie de Jong donderdagavond goud waard voor FC Barcelona tegen Eintracht Frankfurt. De Spaanse media zijn lovend over de Nederlandse middenvelder, die de assist verzorgde bij de belangrijke 1-1 van Ferran Torres.

De Jong kwam na een uur binnen de lijnen en drukte even later meteen zijn stempel door na een prachtige combinatie Torres in staat te stellen de gelijkmaker te maken. Sport beoordeelt het korte optreden van De Jong met een 7 en noemt de middenvelder een 'helderziende'. 'Hij speelde met een dubbele één-twee een sleutelrol bij het doelpunt van Ferran Torres', aldus de krant.

Het inbrengen van De Jong had een grote impact, concludeert Mundo Deportivo. 'Hij keek altijd vooruit en zonder haastig op zoek te gaan naar de bal, wist de Nederlandse middenvelder de combinatie te vinden met de meest creatieve spelers. Met kwaliteit en techniek ging De Jong eerst een combinatie aan met Dembélé en daarna met Ferran Torres. Zijn inbreng redde Barça.'

'De Jong zorgde voor een frisse wind en met een van zijn eerste acties stelde hij Ferran Torres in staat om de gelijkmaker te maken', aldus L'Esportiu. 'Eintracht had de kans om het af te maken, maar dat mislukte, wat Xavi de tijd gaf om de ramp te herstellen door Dembélé en Frenkie de Jong binnen de lijnen te brengen. En dat werkte: zes minuten later sloegen zij samen met Ferran Torres toe', schrijft AS.

Xavi

Samen met Dembélé en Torres krijgt De Jong complimenten van Xavi. "Het was een geweldig doelpunt, puur het talent van Ousmane, Frenkie en Ferran", aldus de trainer, die tevreden is met het resultaat. "Want we speelden op een lastig te bespelen veld tegen een moeilijke tegenstander."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen