Transferweekje: Feyenoord denkt aan Danilo, Isco naar Barça?

9 april 2022, 12:00

De transfermarkt is weliswaar alweer een tijdje weken gesloten, maar in de wandelgangen is het nooit stil. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Ajax-beul staat er goed op

Het lijkt erop dat Darwin Núñez bezig is aan zijn laatste maanden in dienst van Benfica. De 22-jarige spits uit Uruguay brak deze week met zijn management en laat zich binnenkort waarschijnlijk vertegenwoordigen door superzaakwaarnemer Jorge Mendes. Over interesse heeft de aanvaller die Ajax in de Champions League niet te klagen: een hoop clubs wil hem hebben. Volgens Sport staat Núñez op het wensenlijstje van onder meer FC Barcelona. Benfica heeft naar verluidt een prijskaartje van vijftig miljoen euro om de nek van de gewilde spits gehangen. In januari wees de Portugese club nog een bod ter waarde van 45 miljoen euro van West Ham United af op de aanvaller die dit seizoen goed was voor 28 doelpunten in 35 wedstrijden.

Veel belangstelling voor Memphis 

Voor Memphis Depay komt er na dit seizoen vermoedelijk een einde aan zijn periode bij FC Barcelona. Hoewel de Nederlandse aanvaller over een contract beschikt dat tot de zomer van 2023 afloopt, lijkt hij op zoek te mogen naar een nieuwe werkgever. Met het oog op het WK van komende winter doet Memphis er waarschijnlijk ook verstandig aan om van club te ruilen. Pierre-Emerick Aubameyang, concurrent voor de spitspositie, staat namelijk hoger in de pikorde en dan wil Barcelona ook nog eens een nieuwe (top)aanvaller aantrekken. Newcastle United, Everton en Arsenal zouden volgens Superdeporte hun interesse in Memphis al kenbaar hebben gemaakt. De aanvaller is de voorbije weken ook in verband gebracht met onder meer Tottenham Hotspur, AC Milan, Juventus, Internazionale, Napoli en zijn oude club Olympique Lyonnais. Kortom: als Memphis wil vertrekken, dan heeft hij de clubs voor het uitkiezen.

Nagelsmann vindt Gravenberch en Mazraoui 'goede spelers' 

Het is eigenlijk niet meer de vraag of, maar wanneer de deal tussen Ajax en Bayern München over de transfers van Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui rond komt. Beiden staan bovenaan het verlanglijstje van Der Rekordmeister en lijken dus ook daadwerkelijk de overstap te maken naar Zuid-Duitsland. Volgens verschillende buitenlandse media kunnen we spoedig witte rook verwachten. Bayern München-trainer Julian Nagelsmann werd op zijn persconferentie van vrijdag al gevraagd naar de mogelijke komst van de Ajacieden. ''Ik verheueg er pas op als het zover is'', wilde hij nog niet op de zaken vooruitlopen. ''Op geruchten ga ik niet in, anders wordt het een zeer lange persconferentie. Dat zullen we doen als het zover is. Beiden zijn goede spelers, maar laten we eerst nog afwachten.'' 

Isco heeft een aanbieding van FC Barcelona op zak

Real Madrid zet alles op alles om komende zomer niet alleen Kylian Mbappé, maar ook Erling Haaland naar de Spaanse hoofdstad te halen. Om de komst van beide steraanvallers mogelijk te maken, worden er meerdere spelers de deur gewezen. Isco is één van hen. De dribbelaar is in het bezit van een aflopend contract, dat niet verlengd gaat worden. Isco kan dus transfervrij op zoek naar een nieuwe werkgever. In die zoektocht zou hij zomaar eens kunnen uitkomen bij FC Barcelona. Volgens soymadridista.com hebben de Catalanen de middenvelder een aanbieding gedaan en zou de Madrileense clubleiding daarvan op de hoogte zijn. Isco heeft de clubs naar verluidt echter voor het uitkiezen. Zo zou hij ook op interesse van West Ham United, Inter en Sevilla kunnen rekenen. Isco zijn voorkeur zou uitgaan naar een langer verblijf in Spanje, waardoor Barça in ieder geval niet kansloos is. 

Wie wordt de nieuwe spits van Feyenoord? 

In De Kuip dook deze week plots een opmerkelijk transfergerucht op. Ajax-spits Danilo zou in beeld zijn om de spitspositie bij Feyenoord in te vullen. Op het oog een bijzondere en waarschijnlijk pikante stap, maar heel onlogisch is het niet. De Braziliaan is na dit seizoen transfervrij, en dat is precies de categorie waarin Feyenoord het zal moeten zoeken. De Rotterdammers moeten met een vooralsnog krappe portemonnee een waardige spits aantrekken. De gehuurde Cyriel Dessers keert immers terug naar RC Genk en is met een vraagprijs van vier miljoen waarschijnlijk te duur om definitief over te nemen. Dat lijkt ook te gelden voor Jörgen Strand Larsen, die ook al op de radar zou zijn verschenen. Een haalbaarder alternatief zou de Kroaat Petar Musa (door Slavia Praag verhuurd aan Boavista) moeten zijn, al lijkt Feyenoord voor hem te moeten concurreren met de Portugese top en Anderlecht. Dat alles maakt het wellicht minder vreemd om bij de aartsrivaal een poging te wagen voor de transfervrije Danilo. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen