Fraser gaat Sparta verlaten en wordt nieuwe trainer FC Utrecht

8 april 2022, 13:33   Bijgewerkt: 8 april 2022, 14:17

Hoewel Henk Fraser momenteel nog met Sparta Rotterdam is verwikkeld in een spannende degradatiestrijd, is de trainer op de achtergrond al bezig met zijn toekomst. Eén ding is zeker: Fraser blijft actief in de Eredivisie. Hij wordt namelijk de nieuwe hoofdtrainer van FC Utrecht

Dat blijkt uit een gesprek dat Rijnmond deze vrijdag hield met de huidige oefenmeester van Sparta. Bevestigen wilde Fraser zijn overstap naar FC Utrecht nog niet, maar ontkennen deed hij ook niet. ''Ik vind dat ik daar nooit van tevoren iets over kan zeggen, het moment is vaak aan de club. Voorheen wilde ik over dit soort dingen niet liegen, maar ik ga het nog niet bevestigen. Dat doe je in samenspraak met welke club dan ook'', aldus Fraser tegen Rijnmond. 

Met de zo goed als zekere komst van Fraser komt er dus een einde aan de zoektocht van FC Utrecht naar een nieuwe hoofdtrainer. De Domstedelingen zochten een opvolger voor de onlangs ontslagen René Hake. FC Utrecht stelde het duo Rick Kruys en Dick Advocaat aan om het seizoen zo goed mogelijk af te sluiten, maar duidelijk was dat er met ingang van volgend seizoen een andere naam op de bank zal plaatsnemen. En dat wordt dus Fraser. De huidige oefenmeester van Sparta, die ook de assistent is van Van Gaal bij Oranje, leidde de Rotterdammers in 2019 naar de Eredivisie. Vorig seizoen haalden ze onder zijn leiding zelfs de play-offs voor Europees voetbal. 

Het huidige seizoen verloopt echter een stuk minder succesvol. Sparta staat momenteel op de zestiende plek en is dus verwikkeld in een meeslepende degradatiestrijd. Zaterdagavond gaat de Rotterdamse ploeg op bezoek bij koploper Ajax. Overigens was het al een tijdje duidelijk dat Fraser bezig is aan zijn laatste maanden bij Sparta. De oefenmeester maakte begin dit jaar al bekend dat hij na dit seizoen zal vertrekken uit de Havenstad. FC Utrecht en Fraser zijn oude bekenden van elkaar. Tussen 1986 en 1988 stond hij daar als speler onder contract. 

Lees ook: Advocaat gratis aan de slag bij FC Utrecht: "Een liefhebber"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen