Buijs neemt het op voor begeerde Meijer: ''Dat gun ik hem niet''

8 april 2022, 14:07

Het is niet meer de vraag of, maar naar welke club Bjorn Meijer komende zomer gaat vertrekken. Hoewel de 19-jarige linksback nog geen 25 wedstrijden heeft gespeeld voor FC Groningen, acht hij zichzelf rijp voor een volgende stap. Daar is een deel van de achterban FC Groningen het niet mee eens en dat heeft het de afgelopen dagen laten blijken. Trainer Danny Buijs neemt het echter op voor zijn verdediger.

Begin deze week pakten verschillende media uit met de interesse van Club Brugge in Meijer. De huidige nummer twee van België, die tevens onder leiding staat van Nederlander Alfred Schreuder, heeft zich zelfs al concreet gemeld in het Hoge Noorden. FC Groningen is echter niet bereid om haar verdediger voor een appel en een ei te laten gaan. Zo zou de middenmoter al twee Brugse aanbiedingen hebben afgewezen. Maar van een vertrek naar Club Brugge lijkt het desondanks te gaan komen.

Supporters van FC Groningen kunnen het zich maar moeilijk bedenken dat Meijer zichzelf nu al rijp acht voor een stap hogerop. De linksback is immers pas een paar maanden basisspeler. Ook op de persconferentie van Buijs in de aanloop naar het duel met SC Heerenveen was Meijer onderwerp van gesprek. Buijs reageerde onder meer op de kritiek die zijn verdediger te verduren krijgt. ''Ik hoop dat als iedereen zijn verstand gebruikt zijn wens begrijpt'', werd de trainer geciteerd door Voetbal International. ''Ik snap dat supporters hopen dat een zelf opgeleide jongen wat langer blijft, maar dit is iets bizars wat je niet vaak meemaakt.''

''Waar ik wel moeite mee heb, is een aantal berichten die hij op social media ontvangt. Dat gun ik hem niet'', springt Buijs in de bres voor de verdediger. De oefenmeester kan het zich maar al te goed voorstellen dat Meijer komende zomer de stap naar Club Brugge wil maken. ''Dit is zo'n gigantisch mooie stap voor hem, dat kun je niemand niet verwijten dat hij dat wil. Dit is zijn toekomst en hij kan naar een club van een heel hoog niveau, die elk jaar Europees speelt en een heel goed plan aan hem heeft gepresenteerd.''

Lees ook: Groningen weigert Belgisch miljoenenbod in revelatie

Van witte rook is overigens nog geen sprake. Zoals gezegd heeft FC Groningen naar verluidt al twee aanbiedingen vanuit Brugge van tafel geveegd. Het eerste bod bedroeg 3,5 miljoen euro, het tweede lag één miljoen euro hoger. Club Brugge zou overigens niet de enige geïnteresseerde zijn. Zo zou Meijer ook kunnen rekenen op belangstelling uit Duitsland, Engeland en Italië, terwijl Ajax op de achtergrond geïnteresseerd zou zijn. Maar Meijer heeft bij de clubleiding van FC Groningen al aangegeven dat hij naar Brugge wil.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen