Hiddink over terugkeer Koeman: "Kan alleen maar goed gaan"

8 april 2022 – Het opnieuw aanstellen van Ronald Koeman als bondscoach van Oranje is van beide partijen een goede zet geweest. Dat oordeelde Guus Hiddink, die zelf in 2014 ook terugkeerde in die functie. Hiddink denkt dat Koeman goed kan werken met het huidige Oranje en herkent zich andersom in de ambities van de trainer. 

Hiddink over terugkeer Koeman: "Kan alleen maar goed gaan"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In gesprek met RTL ging Hiddink in op de aanstelling van Koeman, die het stokje na het WK in Qatar over zal nemen van Louis van Gaal. Koeman verruilde zijn functie als bondscoach in 2020 voor zijn droombaan bij FC Barcelona. "Daar heeft hij het moeilijk gehad", begon Hiddink, "maar in zijn eerste periode met een mooie, nieuwe generatie kwam hij helemaal op. Dan is het logisch om ook een tweede periode te gaan doen."

Dat is te meer zo, omdat de vorige termijn van Koeman nog maar twee jaar geleden was. De bondscoach krijgt dus grotendeels met dezelfde spelers te maken als destijds - spelers die bovendien extra ervaring hebben opgedaan. "De ploeg staat goed in de steigers. Die jongens doen nu zoveel ervaring op in diverse competities in het buitenland, waar ze rijper worden. Dat kan alleen maar goed gaan", voorspelde hij.

Andersom snapt Hiddink als trainer ook heel goed waarom Koeman zelf voor een terugkeer koos. Hij gaf immers al eens aan graag nog een eindtoernooi mee te willen maken met Oranje. "Als coach heb je een paar dromen", weet Hiddink. "Toen ik begon, wilde ik landskampioen worden, een Europacup winnen, de wereldbeker en ook een EK of WK meemaken. Voor een bondscoach is dat het summum."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd