Alves sprak met Barcelona over Antony: ''Maar ik wil niets pushen''

9 april 2022, 08:45

Hoewel de prijzen de komende weken worden verdeeld, is Ajax op de achtergrond ook al bezig met het nieuwe seizoen. De Amsterdammers moeten wel, want er lijkt het nodige te gaan veranderen. Zo zou Erik ten Hag volgens Engelse media al rond zijn met Manchester United en zijn Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui op weg naar Bayern München. Ook Antony staat er goed op in het buitenland. Als het aan Dani Alves ligt, waagt FC Barcelona een poging voor de Braziliaan.

Antony maakte in de zomer van 2020 de overstap vanuit zijn thuisland naar Ajax. De buitenspeler had niet veel tijd nodig om indruk te maken. Hij groeide al snel uit tot sterkhouder en publiekslieveling. In het huidige seizoen doet hij er nog een schepje bovenop. In vooralsnog 33 wedstrijden in alle competities was Antony goed voor twaalf doelpunten en tien assists. Het is echter de vraag of hij zijn totaal dit seizoen nog kan opschroeven. Een blessure houdt hem de komende weken namelijk aan de kant.

Lees ook: Antony kan krukken weer uit de kast halen: einde seizoen dreigt

Daardoor zou het zomaar kunnen dat Antony zijn laatste wedstrijd in Ajax-shirt al heeft gespeeld. Zeker ook omdat meerdere buitenlandse topclubs hun oog hebben laten vallen op de Braziliaan. Zo zou hij kunnen rekenen op de interesse van onder meer Bayern München en Paris Saint-Germain. Ook FC Barcelona kwam al voorbij in de wandelgangen. Alves zou de komst van Antony in ieder geval toejuichen. De rechtsback vertelt in een interview met Sport dat hij de naam van zijn landgenoot heeft laten vallen bij zijn club.

''Ik wil niets pushen, maar ik heb over hem gesproken'', zegt de vleugelverdediger van FC Barcelona. ''Ik praat over spelers vanuit mijn perspectief en ik ken Antony, omdat ik hem heb zien opgroeien. Bij Ajax heeft hij laten zien dat hij een groot voetballer is en dat hij nog beter kan worden. Voor wat mensen een verrassing is, is het voor mij niet'', is Alves lovend over de vleugelspeler van Ajax. Mocht FC Barcelona daadwerkelijk werk willen maken van de komst van Antony, zal het wel diep in de buidel moeten tasten. De Braziliaan heeft bij Ajax namelijk nog een contract tot medio 2025. Transfermarkt schat zijn huidige marktwaarde op 35 miljoen euro.

Lees ook: 'PSG mengt zich in de strijd om handtekening van Antony'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen